JENNIFER LORENZINI/Action Images
JENNIFER LORENZINI/Action Images

Ibra ušao u birano društvo legendarnih 'staraca'

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 23.10.21. | 21:15

Samo su sedmorica iz kluba 40+ bili dio prve postave.

Zlatan Ibrahimović večeras se prvi put ove sezone našao u prvoj postavi Milana i tako postao sedmi igrač u povijesti Serie A kojemu je to pošlo za rukom nakon četrdesetog rođendana, ne računajući vratare.

Prije njega nastup od prve minute u petom su desetljeću života uspjeli upisati Billy Costacurta, Paolo Maldini, Javier Zanetti, Silvio Piola, Sergio Pellissier, Pietro Vierchowod i Francesco Totti. Najstariji među njima bio je Maldini koji se 2009. od dresa Rossonerra oprostio dvadesetak dana prije 41. rođendana.

Dok pišemo ovaj članak Ibrakadabra je upisao asistenciju za vodeći pogodak Milana u dvoboju devetog kola protiv Bologne i tako postao drugi najstariji asistent u povijesti lige iza Tottija. Prošlog mjeseca je golom protiv Lazija postao najstariji strijelac u povijesti talijanske lige, a sada demonstrira da ga nedavna lakša ozljeda koljena nije nimalo usporila.

Podsjetimo, Ibrahimović je nedavno nakon pet godina pauze ponovno uvrštenen na popis igrača švedske reprezentacije, ali zbog spomenute ozljede najbolji Skandinavac svih vremena nije ponovno zaigrao za nacionalnu vrstu.

Sada ova živuća legenda djeluje oporavljeno i spremno da i dalje pomiče granice našeg dosadašnjeg poimanja dugovječnosti nogometaša. S obzirom na Ibrin karakter vrlo lako je moguće da i idući rođendan dočeka igrajući na najvišoj razini.



Tagovi

Zlatan IbrahimovićSerie A

Ostale Vijesti