Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL

Hrvatski napadač stiže na posudbu u bivši klub Zlatana Ibrahimovića?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 09:45

Nikako mu ne ide u Grčkoj.

Ako je vjerovati napisima švedskih medija, hrvatski napadač Antonio-Mirko Čolak mogao bi Grčku zamijeniti Švedskom.

Pozivajući se na grčki Sportime, mediji sa sjevera Europe pišu kako predsjednik Malmoa, Anders Pålsson, u Čolaku vidi rješenje napadačkih nedaća svoje momčadi. Međutim, hrvatski napadač i prošlosezonski najbolji topnik 1. HNL nije jedini kojeg Šveđani pikiraju - to je i Feyenoordov Danac Nicolai Jørgensen.

Švedski je klub stupio u kontakt s grčkim PAOK-om, gdje se Čolak nikako nije snašao obzirom na samo jedan postignuti pogodak - i to iz jedanaesterca - u više od 1000 minuta igre. Otkupna klauzula, u slučaju posudbe, iznosila bi 30 milijuna švedskih kruna, što bi bilo nešto manje od tri milijuna eura, što i jeste približna tržišna vrijednost povremenog hrvatskog reprezentativca.

Malmo očito ima velike planove za sljedeću sezonu, a to su pokazali dovevši veznjaka Čukaričkog Veljka Birmančevića za kojeg su izdvojili okruglih milijun eura. O tom transferu prvi su izvijestili kolege s Mozzart Sporta, a sve detalje transfera pročitajte OVDJE

Spomenuti klub najpoznatiji je po tome što je tamo svoj nogometni put započeo Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih napadača svijeta posljednjih 15-ak godina. Ibrakadabra je bio ikona navijača, ali kad je kupio vlasnički udio u rivalu Hammarbyju, navijači njegovog matičnog kluba slušili su njegov kip koji je krasio jedan od trgova na kojem su se skupljali navijači uoči domaćih utakmica.

Usprkos svemu, Malmo je i dalje jedan od najvećih švedskih klubova te bi ovaj potez bio jednako dobar za njih kao i za povremenog hrvatskog reprezentativca.

Upravo je to razlog zašto je Čolak zagrijan za ovaj transfer, nakon što mu je protekle zime propao prelazak u redove turskog Kayserispora, ali su se Turci odlučili za Antona Maglicu. Podsjećamo, da će bivša devetka Hajduka postati novi član turskog prvoligaša ekskluzivno ste mogli saznati na Germanijaku.

Europsko prvenstvo se bliži, a Čolak će napraviti sve kako bi se pokušao nametnuti Zlatku Daliću kako bi postao dio rostera koji će otputovati na europsku smotru.



Tagovi

MalmöPAOKtransferiposudbaAntonio-Mirko Čolak

Ostale Vijesti