Ivica Galovic/PIXSELL
Ivica Galovic/PIXSELL

Hrvatska protutnjala Rishon Le-Zionom, hattrick Tonija Jelavića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.10.22. | 16:17

Hrvatska futsal reprezentacija praktički je osigurala plasman u Elitnu rundu kvalifikacija.

Nakon što je pomlađena hrvatska futsal reprezetacija trijumfalno otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2024. uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Mađarske, u drugom kolu bila je još i uvjerljivija (7:0) protiv reprezentacije Izraela u Rishon Le-Zionu, gradu osam kilometara južno od Tel Aviva.

Kao i u prvom susretu izbornik Marinko Mavrović dosta je rotirao, a u petorkama je 'pario' igrače koji zajedno igraju u klubovima. Prvi gol pao je nakon što je Luka Perić 'zavrtio' svojeg čuvara i uposlio Tonija Jelavića koji gromovitim udarcem pogađa za 1:0 vodstvo Hrvatske.

Oba protagonista zaslužna su i za drugi pogodak Futsal Vatrenih, nešto više od minutu kasnije. Jelavić je ovaj put pucao, a Perić iz odbijanca posprema loptu u mrežu za sigurno vodstvo Hrvatske.

Hrvatska je upotpunila dominaciju na terenu s još dva pogotka do kraja poluvremena. Trećeg na utakmici, a svojeg drugog zabio je Jelavić, a na 4:0 za Hrvatsku povisio je Josip Jurlina.

Početkom nastavka zadnji Novog vremena Jelavić stigao je do svojeg hattricka, a dvojac iz Olmissuma, Antonio Sekulić i Marko Kuraja u razmaku od minute postigao je šesti i sedmi gol Futsal Vatrenih

Nakon što su sve momčadi skupine odigrale međusobno po jednu utakmicu, Hrvatska se nalazi u prilično lagodnoj situaciji sa šest bodova, dok Mađarska i Izrael imaju jedan.

Hrvatskoj je za potvrdu prvog mjesta i plasman u Elitnu rundu kvalifikacija potreban bod iz preostale dvije utakmice, 8. studenog u Hrvatskoj protiv Izraela i 7. ožujka 2023. u Mađarskoj protiv Mađarske. Futsal Vatrene samo puka teorija da u travnju iduće godine ne započne i Elitnu rundu kvalifikacija.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u futsalu, treće kolo

Izrael – Hrvatska 0:7

Dvorana: Maccabi House, Rishon Le-Zion, Izrael

Strijelci: 0:1 Jelavić (9., Perić), 0:2 Perić (10.), 0:3 Jelavić (18., Marinović), 0:4 Jurlina (19.), 0:5 Jelavić (23.), 0:6 Sekulić (35., Kuraja), 0:7 Kuraja (36., Mataja)

Hrvatska: Bašković, Jelavić, Marinović, Perić, Čekol, Primić, Vukmir, Kustura, Jurlina, Mužar, Mataja, Kuraja, Sekulić Sučić.


Tagovi

hrvatska futsalska reprezentacija

Ostale Vijesti