Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Hrvatska na Italiju s Brozovićem i Sučićem od prve minute

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 23:13

Dalić na Italiju šalje identičnu obranu i vezni red koji je koristio u porazu od Španjolske na početku Eura

Svi znamo za onu čuvenu Garyja Linekera koji je nakon ispadanja sa SP-a 1990. zaključio kako je “nogomet jednostavna igra u kojoj 22 igrača jure loptu 90 minuta, a na kraju uvijek pobijede Nijemci”.

OK, u Frankfurtu večeras nisu pobijedili, ali kao da jesu! Gol Niclas Fullkruga u 92. ih je ostavio na prvom mjestu skupine što znači da će Švicarska na Hrvatsku u Berlinu sljedeće subote.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, pod uvjetom da Modrić i društvo riješe Talijane u Leipzigu. A do tog će cilja s identičnom obranom i veznim redom s kojim su Vatreni izgubili od Španjolske.

Informacije sugeriraju kako je Zlatko Dalić uigravao na posljednjem treningu u Neuruppinu varijantu 4-3-3 u kojoj će Livaković biti na vratima, bekovske pozicije zauzet će Stanišić i Gvardiol, dok će stoperi biti Šutalo i Pongračić.

U veznom redu će Modrić biti desno, Brozović u sredini a Kovačić lijevo dok će jedine promjene u odnosu na Španjolsku uslijediti u napadačkoj liniji. Umjesto Majera će na desno krilo Mario Pašalić. Na lijevom neće biti Kramarića koji će u sredinu napada umjesto Budimira a na njegovo mjesto istrčat će Luka Sučić od prve minute.

Očito je Zlatko Dalić odlučio tjerati po svome do kraja. Ostavio je Brozovića u sredini, za Sučića procijenio kako mu treba od prve minute iako nije krilo i da je očito pokazao protiv Albanije puno dobrih stvari od one jedne loše kada je prestao trčati za igračem Albanije koji je asistirao za 2-2. Na koncu, nije honorirao Budimiru što je bio junak preokreta već će krenuti s Kramarićem u napadu.

Hoće li to funkcionirati, vidjet ćemo na utakmici ali Dalić je taj koji bira i koji odgovara. Očito vjeruje Brozoviću i sluti da bi mu Sučić mogao donijeti nešto konkretnije u međuprostoru.

Na koncu, njegovo veličanstvo rezultat je jedino mjerilo! Ako će sastav s Brozovićem i Sučićem, a bez Budimira i Majera biti putovnica za osminu finala i Švicarsku na Olimpijskom stadionu u Berlinu - tko će pitati sutr anavečer zašto su ova dvojica unutra, a ovi ostali vani! Uostalom, pet izmjena nudi razne opcije!



Tagovi

VatreniEuro 2024Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti