REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Zlatko Dalić: “Ne smije nas sputati pritisak kada 100 tisuća Hrvata hoda za nama”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 20:24

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske najavio je odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala Eura s Italijom.

Reprezentacija je nešto poslije 19 sati stigla u Leipzig. Smješteni u hotelu Westin u neposrednoj blizini centra grada, Vatreni će čekati odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala s Italijom (ponedjeljak, 21.00). Posljednje dojmove javnosti je prenio izbornik Zlatko Dalić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Još jedna u nizu naših povijesnih utakmica. Uvijek su teške. Spremni smo, nadam se da će biti dobro. Osim Vide koji se ozlijedio na treningu. Svjesni smo da je nokaut faza bez produžetaka stigla danas i da nam igra samo pobjeda. Tri boda nas šalju dalje, sve ostalo idemo kući. Ne bi htjeli kući tako rano. Uvijek smo bili pravi u tim povijesnim utakmicama. I protiv Belgije, Rusije u Splitu, protiv Škotske... Svjesni svega, idemo se boriti".

Spallettija zovu kralj taktike. Hoće li taktičke odluke imati velik utjecaj?

"Izuzetno ga cijenim. Njegove rezultate, to što je bio prvak s Napolijem. Treba im sutra ono u čemu su najjači, obrana i taj bod. Moramo biti spremni na sve, biti strpljivi i ne prihvatiti način da upadnemo u probleme i provokacije. To je nogomet. Sve je moguće i moramo biti spremni na sve".

Što se promijenilo u odnosu na Katar.

"Start nije dobar. Nije na razini naše reprezentacije. Prelagano primamo gol. U skupini smo na SP-u primili tek jedan, sada pet. Nemamo Perišića koji je u Dohi bio u vrhunskoj formi, neki su stariji dvije godine. Igramo protiv jakih protivnika. Osnovni problem je što smo lagano primili golove.

Hrvatska nikada nije dobila odlučujuću utakmicu u skupini. I onda dobili Škotsku i u Kataru uzeli bod koji nedostaje.

"Pritisak je jer je cilj bio proći grupu. Zato samo rekao da je ovo povijesna utakmica koja se ponavlja. Zaista smo spremni. Pritisak je zbog rezultata, zbog 100 tisuća ljudi koji hoda za nama. To nas ne bi smjelo sputati. Treba pokazati karakter, pravo lice da ne uđemo u rezultatski minus koji sve mijenja iz temelja. Velika utakmica, ali postaviti se treba drugačije. Strpljivo i čekati priliku".

Dalić je upitan da komentira igru Italije protiv Španjolske.

"To nije bila realna slika Italije na utakmici sa Španjolskom. Nisu očekivali to i mislim da će ih to samo mobilizirati više da to poprave".

Očekuje li puno promjena kod Italije?

"Ne očekujem da će Spalletti puno mijenjati, ali bitno je da mi moramo biti bolji. Znamo da oni vrijede, ali vrijedi i mi. Popraviti neke faze. Očekujemo Italiju u formaciji u kojoj je bila a mi ćemo se potruditi popraviti pogotovo taj defenzivni dio".

Italiji je dovoljan remi...

"Imaju situaciju da im je dovoljan bod, ali kad igraš na to najčešće ne napraviš. Vjerujem u našu momčad, mislim da možemo biti na razini".



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti