Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Germanijak.hr postava 36. kola: Stigli smo do kraja, četiri kluba dala dva igrača, Bartolec, Velkovski i Marko Livaja (VIDEO/GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 23.05.22. | 15:10

Završena je 31. sezona 1.HNL, a mi donosimo postavu posljednjeg prvenstvenog kola odigranog prošli vikend.

Počeli smo sredinom srpnja 2021. i objavom Germanijak.hr najbolje postave prvog prvenstvenog kola, a završavamo u drugoj polovici svibnja 2022. s najboljom postavom posljednjeg, 36. kola 1.HNL koje se odigralo prošli vikend. A sutra, dragi naši čitatelji, donosimo i Germanijak.hr postavu sezone, sastavljenu od igrača koji su najviše puta bili izabrani u neku od naših postava sezone.

Posljednje prvenstveno kolo otvorili su Istra 1961 i Slaven Belupo utakmicom odigranom u petak. Puljani su na kraju slavili s 3:1, a obje momčadi su prvenstvo završili na svojim standardnim pozicijama. Istra 1961 je petu sezonu u nizu i sedmi put u posljednjih osam sezona završila na devetom mjestu, a Slaven Belupo je četvrtu sezonu u nizu, i šesti put u posljednjih sedam sezona završio na sedmom mjestu. Utakmicu je obilježio treći najbolji strijelac lige Dion Drena Beljo koji je s dva pogotka stigao do brojke od 15 prvenstvenih pogotka. Osim njega, u postavu kola s ove utakmice ušao je Istrin lijevi bek Mihael Rovis koji je sa svojim ubačajima radio brojne probleme gostima.

U drugoj utakmici dana Lokomotiva je na Kranjčevićevoj svladala Šibenik 2:1, a sva tri pogotka pala su u prvom dijelu. Iako nije zabio, Luka Stojković odigrao je sjajnu utakmicu, izborio je u šestoj minuti penal kojeg je realizirao Sandro Kulenović, a onda je asistirao Mateu Mariću koji je zabio za 2:0. Njih dvojica završila su u našoj postavi kola, djelomično zbog konkretnog učinka, a djelomično zbog zaista dobre partije na Kranjčevićevoj. Konačni rezultat postavio je Ivan Delić u 41. minuti čime je 23-godišnji Splićanin stigao do brojke od 10 pogodaka i devet asistencija u tekućoj sezoni. Gotovo 'double-double' učinak.

P

osljednji dan 31. sezone 1.HNL otvorili su Rijeka i Hrvatski dragovoljac na Rujevici. Jedini pogodak na utakmici pao je u šestoj minuti kada je Darko Velkoski poslao loptu preko cijelog terena, a Jorge Obregon poentirao za, ispostavilo se, konačnih 1:0, iako je Rijeka do kraja utakmice komotno mogla slaviti i uvjerljivije. Zbog te 'lopte s očima' Velkovski je upao u našu postavu kola.

Gorica i Osijek potom su odigrali dosta zanimljivu utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Prvi dio bio je prilična uspavanka, a onda je gledatelje 'razbudio' najbolji potez kola, a možda i cijele sezone. Stoper Gorice Aleksandar Jovičić odapeo je s više od 30 metara i neobranjivo matirao Ivicu Ivušića za vodstvo Gorice. U nastavku utakmice gledali smo dominaciju Osijeka, Bijelo plavi su pucali sa svih strana, no Dominik Kotarski je bio sjajan. Sve do 68. minute kada je udarac Karla Bartoleca promijenio smjer od obrane Gorice i uhvatio mladog vratara Ajaxa na privremenom radu u Velikoj Gorici na krivoj nozi. Jovičić i Kotarski s domaće te Bartolec s gostujuće strane zauzeli su mjesto u našoj postavi kola.


Za kraj, kao šlag, ostao nam je derbi na Maksimiru. Dinamo je svladao Hajduk s 3:1 i na kraju prvenstvo završio sa sedam bodova prednosti. No, niti je Dinamovih +7, niti pobjeda od 3:1 realan ishod stanja u ovoj sezoni, ali i navedenoj utakmici. Hajduk je bio samo bod udaljen da u posljednjem kolu odlučuje o naslovu prvaka, a Dinamo je u posljednjem kolu golove za 2:1 i 3:1 zabio u 10. i 11. minuti sudačke nadoknade. Naime, dvoboj je produžen za 13 minuta, djelomično zbog pregledavanja VAR-a Livajinog gola nakon igranja rukom u 68. minuti, a djelomično zbog požara kojeg su Bad Blue Boysi izazvali na sjevernoj tribini dok se VAR pregledavao sporni Livajin pogodak. U našoj postavi kola našla su se dva igrača Dinama, Martin Baturina i Bruno Petković.

Potez kola - Aleksandar Jovičić

Kao što smo naveli u opisu utakmice u Velikoj Gorici, potez kola je mogao biti samo dalekometni udarac srpskog braniča s više od 30 metara u rašlje Ivušićevog gola nakon što je s loptom 'povukao' nekakvih 15-ak metara. Ovo bi bilo nebranjivo da su na vratima Osijeka uz Ivušića stajala oba reprezentativna mu suigrača - Dominik Livaković i Nediljko Labrović.

Germanijak.hr postava 36. kola:

1.HNL, 36. kolo

Petak, 20. svibnja

Istra 1961 - Slaven Belupo 3:1

Lokomotiva - Šibenik 2:1

Subota, 21. svibnja

Rijeka - Hrvatski dragovoljac 1:0

Gorica - Osijek, 1:1

Dinamo - Hajduk 3:1



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHajdukHNK RijekaRijekaNK OsijekOsijekNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNK GoricaSlaven BelupoNK ŠibenikIstra 1961Hrvatski dragovoljacGermanijak postava kola

Ostale Vijesti