Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Sunčana strana Rujevice: Velkovski i Obregon rano načeli Crne, ali dalje od toga nije išlo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 16:38

Rijeka putuje u Split ohrabrena pobjedom protiv Dragovoljaca.

Sunčani pozdrav.

Rujevica je danas, u pravom britanskom terminu “iza ručka” ugostila Hrvatski dragovoljac u sklopu posljednjeg, 38.kola 1.HNL. Kako što znamo, momčad Gorana Tomića će sezonu okončati kao četvrta, dalje jednostavno nije išlo. Imala je Rijeka svojih momenata, ali su vezani porazi baš od Dragovoljaca na Kranjčevićevoj, a potom i od Gorice, izbacili Rijeku iz napete utrke za prvaka.

Dragovoljac je prije nekoliko kola i službeno ispao, pa je ova utakmica igrana za navijače, prestiž, dojam i za Rijeku najvažnija stavka – formu. Naime, Tomićeve trupe u četvrtak čeka veliko finale Kupa protiv Hajduka na Poljudu, negativni rezultat, pogotovo nakon poraza u Zagrebu, je nešto što se danas pod svaku cijenu htjelo izbjeći.

Rijeka je danas u svom naumu uspjela. Iako su Dragovoljci odigrali zadovoljavajuće, rani pogodak Obregona je udaljio goste od boda. Uz jedan kontrolirani pristup, uz svega dvije zakučaste situacije pred vratima Labrovića, Rijeka je rutinirano pobijedila goste rezultatom 1:0.

Utakmica je krenula na najbolji mogući način za domaćina. Tek što smo ulovili konture formacije na travnjaku, iz praktički prve izrađene akcije, Rijeka vodi 1:0. Velkovski je izašao sa svoje pozicije i gurnuo oštru loptu u for Obregonu. Obrana u Crnom je ostala rascjepana po sredini, lopta je relativno lako prošla do šesnaesterca, a Obregon sigurno i precizno zabija pokraj nemoćnog Marića u malu mrežicu za 1:0.

Nakon postignutog pogotka, stanje se malo primirilo. Rijeka nije jurnula po drugi pogodak, a Crni su uspjeli stabilizirati svoju obranu. Čak su preuzeli i posjed, čini se da je Tadić uspio u svom naumu da od ove sklepane momčadi napravi organizaciju koja može pozitivno reagirati na neočekivane situacije na travnjaku. Ipak, curilo je po bokovima, Ampem je bio jako aktivan po lijevoj strani, Braut se nije mogao nositi s njegovim ambicijama, i tu se stvaralo najviše viška u prvom dijelu susreta.

Što se tiče Tadićevog uspjeha u prvom poluvremenu, iako je Rijeka imala očekivanu prednost, Dragovoljci uopće nisu izgledali loše na terenu. Jasno, u napadu se osjeti manjak izrađenih akcija, ali sve je to nadomješteno trkom koje zbilja ne nedostaje. Crni ulaze čvrsto u duele, nemaju pretjeranog respekta prema suparnicima, i općenito ostavljaju dojam kao da se radi o momčadi koja zaslužuje kudikamo bolji status od o onoga koji gledamo na tablici.

Kako je odmicalo prvo poluvrijeme, tako se i prebacilo težište prema raspoloženom Muriću koji je sve češće ulazio okomito u peterac, a suigrači su ga hranili loptama svjesni da bi preko njegovog zalaganja mogli lako do drugog gola. Pamtimo nesebičan ali neprecizan pokušaj Velkovskog koji je imao sjajnu priliku pucati s ruba šesnaesterca ali se odlučio za pas koji odlazi u nepovrat.

Što se tiče gostiju, pamtimo veliku priliku sa samog kraja prvog dijela. Mladi Kukoč je ostao sam u petercu, Jurišić ga je pronašao centaršutom ali od pogotka ipak ništa, Marino je pucao pored gola.

U drugom dijelu koji je donio i neke blage promjene na terenu, gledali smo uglavnom presliku događanja iz prvog poluvremena. Rijeka je držala loptu u nogama, ali nije to bilo dovoljno da bi se slomio otpor gostiju. Trajao je taj status quo dobrih dvadeset minuta prije nego li je Vulikić ostao kratak za izjednačenje. Rijeku je pak spasio Smolčić, jedva je izbacio loptu ispred napadača Crnih. Ovo je bila daleko najveća prilika za goste na cijelom susretu.

Do kraja utakmice Dragovoljac je imao veliku šansu za remi, ali u velikoj gužvi peterca se jednstavno nisu snašli. Rijeka je zasluženo slavila, ali za Kup će im trebati nešto više.

Rijeka – Hrvatski dragovoljac 1:0

Stadion: Rujevica, Rijeka

Sudac: Igor Pajač VAR: Duje Strukan

Žuti kartoni: /  Smolčić (Hrvatski dragovoljac)

Crveni kartoni: 

Strijelci: 1:0 (Obregon 2’)


Rijeka: Labrović – Velkovski (Gnezda Čerin 46’), Krešić, Smolčić – Bušnja, Lepinjica, Selahi (Pavičić 60’), Ampem – Murić, Vuk (Abass 60’) – Obregon (Solano 76’)

Hrvatski dragovoljac: Marić – Smolčić, Galešoić, Vulikić – Braut, Brtan, Hodža, Jurišić – Frigan (Kukoč 21’), Veljača (Kuliš 46’), Karrica (Cvetković 73’)


1.HNL, 36. kolo

Petak, 20. svibnja

Istra 1961 - Slaven Belupo 3:1

Lokomotiva - Šibenik 2:1

Subota, 21. svibnja

Rijeka - Hrvatski dragovoljac 1:0

Gorica - Osijek, 17.05

Dinamo - Hajduk, 20.00

 


 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



 


Tagovi

HNK RijekaHrvatski dragovoljacHNL

Ostale Vijesti