Germanijak
Germanijak

Germanijak.hr postava 31. kola: Plavi i Zeleno-žuti dominiraju, Petrovič dostojno zamijenio Selahija, potez kola – slobodnjak Postonjskog!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 15:00

Rijeka 'zeznula' novo kolo gostiju…

U 31. kolu HNL-a ponovno su dominirali gosti. U četiri od pet ogleda slavili su gosti, a jedini 'uljez' bila je Rijeka koja je u nedjelju s 3-0 svladala Goricu. U ovom kolu vidjeli smo ukupno 10 pogodaka, jedan crveni karton (Bralić) te čak 25 žutih kartona.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U petak nije bilo utakmica pa su tako kolo otvorili nogometaši Osijeka i Istre 1961. Kohorta je slavila rođendan, ali njihovi miljenici nisu im uljepšali slavlje. Dobro je krenulo za domaćina, Mierez je zabio (odnosno Lovrić, ali pogodak se pripisao Argentincu), ali je onda trenutak iz 37. minute prelomio utakmicu. Vile Koski nanizao je nekoliko igrača, Bralić ga je srušio, a Čulina mu je bez previše razmišljanja pokazao put prema svlačionici. Istra 1961 je iz tog slobodnog udarca prvo izjednačila kad je precizan bio Vuk, da bi onda u nastavku brzo i okrenuli preko Ekonga koji se zajedno s prethodno mu dva spomenuta suigrača pronašao svoj put do postave kola.

Uslijedila je utakmica u Koprivnici u kojoj je Hajduk izborio minimalnu pobjedu. Trajkovski je poentirao nakon lijepog dodavanja Brekala, s tim da su se kod gostiju još istaknuli Sigur te Uremovć. Zbog potreba postave, u Germanijakovih 11 uvršten je 'samo' kapetan Hajduka budući da pored njega istureni napadači Farmaceuta nisu mogli doći do nijedne konkretne prilike. Valja pohvaliti i mladog Buljana, on je također imao svoje adute za postavu kola, no predstava vratara Dinama ipak je bila nešto kvalitetnija.

U nedjelju su u Kranjčevićevoj snage odmjerili Lokomotiva i Dinamo. Sando Kulenović pokupio je šlag, zabio je napadač Plavih svojoj bivšoj momčadi iznimno važan pogodak koji je, barem na par sati, Dinamu donio vrh HNL-a. Bernaueru se piše asistencija pa je tako i francuski stoper izabran u momčad kola, baš kao i ranije spomenuti Nevistić koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana, naročito onom Goričanu u drugom dijelu.

Pretposljednju utakmicu kola odigrali su Rijeka i Gorica na Rujevici. U prvom dijelu nije bilo pogodaka, da bi onda u nastavku Sopićeva momčad isporučila tri pogotka njegovoj bivšoj momčadi. Igrači s klupe su odlučili, Pjaca i Marić bili su posebno motivirani, a na kraju je lijep pogodak postigao i Goda. No, zbog onog starta iz prvog dijela lijevi bek ipak nije završio u postavi kola. S druge strane, sjajnu utakmicu odigrao je Dejan Petrovič koji je 'pojeo' veznu liniju Gorice, a buduću da se izostanak Selahija zbog Slovenca nije osjetio, on je uz Pjacu zaslužio mjesto u postavi kola...

Kolo su u Rudešu zaključili istoimeni domaćin i Varaždin. Bila je to 'prijateljska utakmica' koja nije odlučivala ni o čemu, ali Varaždinci su ipak demonstrirali klasu te na kraju zasluženo slavili. Sjajan pogodak postigao je kapetan Postonjski u prvom dijelu, da bi onda u nastavku nade domaćina potopio Dabro koji je lijepo zabio za konačnih 2-0.

Potez kola – pogodak Igora Postonjskog

Iako su mnogi gledali ogled Rudeša i Varaždina u nadi da će opet vidjeti gospodina čija je poza, a i outfit, postao viralan na utakmici protiv Slaven Belupa, ovaj ponedjeljak u Zagrebu bio je prilično hladan pa se tako pretpostavlja da je dotični ipak odlučio ostati kući. HNL fanatici njega možda nisu vidjeli, ali su zato vidjeli Igora Postonjskog i njegov sjajan pogodak za 1-0. Ponajbolji izvođač prekida u hrvatskom prvenstvu sjajno je potegao s 24 metra, a svojom paradom 'u prazno' Marković je samo dodatno uljepšao njegov pogodak. Iskusnom veznjaku Varaždina to je bio sedmi pogodak ove sezone i, zanimljivo, drugi pogodak kojeg je zabio Rudešu ove sezone iz slobodnog udarca…

Germanijak.hr postava 31. kola:



Tagovi

Germanijak postava kolaIgor PostonjskiHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti