Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Majstorija Postonjskog i solo-gol Dabre za očekivano slavlje Varaždinaca u Rudešu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 18:25

Izuzev uvodnih desetak minuta kada je domaćin bio u naletu, sve ostalo pripalo je – Varaždincima

Iako igraju nepredvidivo ove sezone, Varaždinci su u Rudeš stigli s lajtmotivom „bez iznenađenja, molim“. Momčad sa sjevera Hrvatske je majstorijom Postonjskog i solo pogotkom Dabre stigla do očekivane pobjede na gostovanju u Zagrebu...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Borbeno i žustro krenuo je Rudeš u ogled, djelovalo je kao da su se Mladinini izabranici posebno 'nabrusili' na pobjedu, ali na koncu je to bilo „mazanje očiju“. Jer, izuzev uvodnih desetak minuta kada je domaćin bio u naletu, sve ostalo pripalo je – Varaždincima.

Krenuli su igrači Rudeša u visoki presing od starta, imali su u uvodu prilike preko Mašale i Doležala, a onda se se probudili gosti i zagospodarili terenom. Finu priliku imao je Postonjski u 12. minuti čiji je udarac uz manje poteškoće obranio Matej Marković. Nastavili su igrači Varaždina kombinirati pred vratima Rudeša, bilo je tu boljih i lošijih pokušaja, a kada već nije moglo iz igre, Varaždinci su zabili iz – prekida. Postonjski je namjestio loptu na slobodnjaku. Udaljenost je bila nešto preko 20 metara, pa onda majstorski prebacio živi zid i pogodio rašlje Markovićevog gola za sasvim zasluženih 1-0 Varaždina.

U sličnom tonu protekao je ostatak prvog poluvremena – Varaždin je napadao, a Rudeš se grčevito branio. Imao je u 33. minuti Marko Dabro priliku za 2-0, ali je pogodio vanjski dio mreže. Isto su se proveli i njegovi suigrači, Mitrovski je servirao loptu Postonjskom u 16-ercu, no kapetan Varaždina je slabo zahvatio loptu koja je završila preko grede. Prije velikog odmora je Vukčević imao dobru šansu koja je odsjela u bloku.

Početak drugog dijela je bio preslika finiša prvog: momci u narančastom su tražili drugi pogodak kojim bi ubili utakmicu, a u 49. minuti je Mištrafović mogao olakšati sebi i svojim suigračima ostatak dvoboja u zapadnom dijelu Zagreba. Našao se igrač Varaždina u mrtvoj šansi, samo da bi mu pokušaj od bloka u ruke uhvatio Marković.

U 59. minuti, međutim, nije bilo spasa za domaće. Sada već treći put je Dabro izašao na megdan vrataru Markoviću i ovog puta je pogodio za 2-0 Varaždina.

Drugi pogodak je konačno razdrmao i domaći sastav, a onda su ubrzo uslijedile 'minute' Frana Karačića. Prvo je u 65. prodorom po desnoj strani došao je do prostora za udarac, ali pucao je malo pokraj gola, da bi dvije minute kasnije probao iz slobodnjaka i to ispod živog zida, no otišlo je malo pored bliže stative.

Do kraja utakmice se igra sasvim razvodnila, imao je još veliku priliku Drožđek kojemu je Marković na vrijeme zatvorio kut i spriječio novi pogodak u svojoj mreži.

Rudeš - Varaždin 0-2.

Zagreb. Stadion: ŠC Rudeš.

Sudac: Oliver Romić (Osijek); pomoćnici: Ivan Janić (Ilok) i Željko Bučar (Duga Resa). VAR: Ivan Bebek (Rijeka).

Strijelci: 0-1 Postonjski (29.), 0-2 Dabro (59.).

Žuti kartoni: Karačić (Rudeš), Škaričić, Postonjski, Šego (Varaždin).

Rudeš (4-1-3-2): Marković - Karačić, Mrčela, Camara (od 77. Ali), Krušlin - Kuzmanić (od 56. Brajković) - Topić (od 56. Topić), Latković, Mašala (od 56. Grezda) - Korač (od 56. Magđinski), Doležal.

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Škaričić, Nekić, Ba, Vukčević - Marina, Postonjski, Mistrafović - Mitrovski (od 70. Šegović), Dabro (od 70. Šego), Drožđek.



Tagovi

HNLNK RudešNK Varaždin

Ostale Vijesti