Genije! Romin sportski direktor u tri dana riješio četiri pojačanja za svega 35.000.000 eura!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.06.15. | 20:36

Još nije ni srpanj, a već je jako vatreno na talijanskom mercatu...

Juventus je dosad doveo Khediru, Mandžukića i Dybalu, otkupio je Pereyru, vratit će Berardija, najavljuje lov na Cuadrada... Torinski klub već je spiskao 73.000.000 eura i kako stvari stoje, ponovo će jurišati na sve tri fronte! No u domaćem prvenstvu opet će im račune pokušati pomrsiti Roma. Prethodne dvije sezone Rimljani su rano ispadali iz utrke za Scudettom, sada se nadaju da će treća biti – sreća.

Odličan posao napravila je Roma u prethodnih nekoliko dana. Prvo je iz Genoe dovela Iaga Falquea, španjolskog krilnog napadača, a onda je sinoć potvrdila da iz istog kluba u Rim vraća svoje odbačeno dijete, Andreu Bertolaccija. Dva nogometaša koja ulaze u najbolje godine (Falque ima 25, Bertolacci 24) lani su uz Perottija bili najistaknutiji pojedinci Genoe, koju je samo nedostatak licence spriječio da izađe na europsku scenu.

Falque i Bertolacci bili su direktno zaslužni za čak 30 golova Genoe! Skupa su ih zabili 19, namjestili 11... Roma je ovaj dvojac dobila za svega 16 milijuna eura i čini se napravila jako dobar posao.

Ipak, najvažnija vijest za sve navijače Vučice stigla je maloprije. Radja Nainggolan i službeno je 100% igrač Rome! Tjednima je trajalo navlačenje Rome i Cagliarija, oba kluba imala su po jednu polovicu ugovora belgijskog reprezentativca, oboje su pokazivali mišiće... Na kraju veće ima Roma, koja je preostalih 50% vlasništva na Nainggolana uspjela dobiti za samo 9.000.000 eura.

„Danas je veliki dan. Napokon sam 100% Giallorosso, ono što sam oduvijek i želio biti. Zahvaljujem se klubu na velikom trudu. Sada gledamo prema novoj sezoni. Forza Roma“, poručio je Nainggolan.

Ninja, kako ga zovu navijači, prošle sezone bio je uvjerljivo najbolji i najpožrtvovniji nogometaš Rome. Njegovo ime u posljednje vrijeme povezivalo se uz Chelsea, Man United, Arsenal, Liverpool, PSG, Atletico Madrid, Juve, Milan... Nije ni čudo što je Cagliari za svoju polovicu ugovora tražio oko 15 milijuna eura, no Roma je društvo sa Sardinije, koje je ispalo među drugoligaše i manjka mu love, očigledno gurnula u „pat poziciju“.

U Cagliariju se ipak nadaju da će im iz Rima stići još nešto novaca. Naime, dogovoreno je da će kolumbijski napadač Victor Ibarbo i iduće sezone ostati u Romi na posudbi. Nakon toga Rimljani će imati pravo otkupa njegovog ugovora. Talijanski mediji nemaju konkretne brojke, ali pretpostavljaju da će Romu cijeli posao oko Nainggolana i Ibarba, uz bonuse, koštati oko 20 milijuna eura.

Romin sportski direktor Walter Sabatini nadmudrio je Cagliari i po pitanju trećeg igrača. Davide Astori bio je na Olimpicu na posudbi, Cagliari je inzistirao na njegovom ostanku u Romi s obzirom da ne može pokriti njegovu godišnju plaću, no Sabatini ga se svejedno uspio riješiti. Talijanski reprezentativni stoper (igrao na Poljudu u prvih 11) tako će natrag na Sardiniju, ali jasno da će tamo biti tek privremeno, dok ne pronađe novi klub u Serie A ili inozemstvu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

RomaIago FalqueAndrea BertolacciRadja NainggolanVictor IbarboWalter SabatiniCagliari

Ostale Vijesti