Del Bosque otkrio kada se namjerava povući sa španjolske klupe

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.10.14. | 14:22

Nije odstupio nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali španjolski izbornik Vicente del Bosque najavio je svoj odlazak s klupe reprezentacije.

„U životu ne možete biti apsolutno sigurni u bilo što, ali moja namjera je voditi reprezentaciju na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj i onda otići“, rekao je del Bosque za španjolski As, ali i najavio da mu to neće biti posljednji angažman u nacionalnom nogometu. „Moj je plan da nakon toga ostanem vezan uz nogomet i Nogometni savez Španjolske“, rekao je 63-godišnji trener koji je na klupi 'Furije' od 2008. te je vodio reprezentaciju na 94 utakmice i ostvario 74 pobjede, 8 neriješenih susreta i 12 poraza. Prije 4 godine je osvojio naslov svjetskog, a prije 2 europskog prvaka pa ga ni loš rezultat na Mundialu u Brazilu nije koštao klupe.

Španjolska je novi ciklus kvalifikacija započela s dvije pobjede, ali i porazom, a mnogi navijači 'Furije' traže od Del Bosquea da promijeni stil igre, ali i neke igrače. „Gotovo je nemoguće eksperimentirati s reprezentacijom jer je jako mali prostor za pogreške. Moramo igrati s igračima koje imamo“, odgovorio je španjolski izbornik na takve prozivke.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Vicente Del Bosquešpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti