Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dan kada je Bevanda isključio prijenos na Pirenejskom poluotoku

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.06.24. | 08:00

U kampu Hrvatske svakodnevno su nazočni strani izvjestitelji a dominiraju Španjolci koji se nerado sjećaju kako im je Hrvat isključio prijenos utakmcie Lige nacija u Maksimiru.

Utorak je, eto, bio prvi dan neke normale u Neuruppinu. Lišeni bilo kakvih protokolarnih obaveza,Vatreni su odradili svoj prvi trening u kampu. Prvih 15-ak minuta smo i mogli nešto vidjeti, nakon toga prijeki pogledi zaštitara ispratili su nas s igrališta. A dakako da se u tih frtalj sata nije vidjelo ništa osim zagrijavanja! I da Labrovića nema na treningu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“U dogovoru s izbornikom preskočio je ovaj trening”, bilo je formalno objašnjenje. Ono pravo stiglo je pola sata nakon toga s fotografijom na društvenim mrežama na kojoj se Nediljko smiješio sa svojim agentom Tomislavom Puljićem u dresu Augsburga.

Nešto prije bila je press konferencija u medija centru pored samog travnjaka na kojoj osim Hrvata dominiraju Španjolci. Ima i poneki Talijan, ali Španjolska je u Neuruppinu zastupljena s par televizijskih ekipa te nekoliko novinara raznih tiskovina.

“Prvo su provjerili je l' ovdje s nama Bevanda, pa kada su saznali da ga nema eto ih u kampu”, šali se kolega i priziva iz sjećanja anegdotu iz studenog 2018. kada je Španjolska gostovala u Maksimiru u sklopu Lige nacija.


Sjećamo se svi utakmice u kojoj je Tin Jedvaj zabio u 93. za trijumf 3-2, a zaboravit je sigurno neće djelatnici španjolske televizije kojima je novinar iz Hrvatske - isključio struju i prekinuo prijenos na Pirenejskom poluotoku. Ili barem ton jer više je verzija te legendarne priče.

Kako je Maksimir oduvijek bio carstvo improvizacije, tako je španjolskim kolegama bio popriličan izazov osigurati tehničke uvjete za realizaciju prijenosa. Struju su pronašli u novinarskoj loži gdje su stavili kabel u utičnicu i osigurali ga s desetak slojeva ljepljive trake te natpisom da nitko ne dira kabel. Barem su mislili da su osigurali jer nisu Španjolci mogli računati da je to mjesto predviđeno za kolegu Bevandu koji je došao u Maksimiru s potrošenom baterijom na mobitelu i laptopu.

Naravno da je Bendžo ignorirao napis. Zanemario je i prilično jak sloj trake te je u svega par sekundi izvukao utičnicu te uključio svoj punjač za mobitel i mirno nastavio gledati utakmicu.

U tom trenutku nitko nije imao pojma zašto je kod televizijskih tehničara nastala strka i panika. Primjetno su se rastrčali po tartan stazi Maksimira, provjeravali kablove, primali se za glavu jer u Španjolskoj - nema prijenosa utakmice!

Trajalo je to dobrih par minuta dok se jedan od njih nije sjetio pogledati utičnicu u press loži koju je nekoliko sati prije ozbiljno osigurao kako je nitko ne bi izvadio. Popeo se čovjek u pratnji kolege do lože, pogledao prema mjestu gdje sjedi Bendžo i umalo pao u nesvijest.

Dakle, umjesto kabela koji je osiguravao prijenos utakmice u Madridu i Barceloni, punio se Samsung našeg dragog Bevande.

Krenuo se ovaj objašnjavati, kočijaškim rječnikom servirao sve i svašta, ali Bendžo je prilično cool tip. Odslušao je poslanicu, samo ga je hladno odmjerio te mu poručio:

“I must work”.

I nastavio mirno gledati utakmicu. A to što Kralj Filip VI. nije u Madridu mogao to isto, manje je bilo bitno...

Sinoć smo se sjetili te epizode dok smo gledali Španjolce kako operiraju po našem kampu. Sjetili smo se i Bevande koji je prije par godina odustao od pera i preselio se s obitelji u Njemačku. Nazvali smo ga, bilo mu je drago. Ove subote bit će na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu, ovoga puta kao navijač. Dolazi pred utakmicu, odlazi vlakom odmah nakon nje jer dan kasnije radi...

“Sada im nisam opasnost. Iza gola sam i navijam”, poručio je dobri naš Bevanda, sportski znalac kojem malo tko može parirati. I koji silno nedostaje u ovakvim trenucima dok se piše novo poglavlje povijest HR nogometa.



Tagovi

ALess aus DeutschlandVatreniEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti