PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images
PIROSCHKA VAN DE WOUW/Action Images

Čolak zabio u pobjedi Malmoa, simultanka Zahavija i Gotzea protiv Galatasarayja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.07.21. | 22:13

Ne valja izostaviti ni sjajnog Bartosza Kapustku, koji je postigao pogodak nakon trka od 60 metara

Nakon današnjeg uvodnog susreta drugog pretkola Lige prvaka između kazakhstanskog Almatyja i Crvene zvezde, u nastavku je večeri odigrano još šest susreta najvećeg europskog klupskog natjecanja.

Skandinavski sraz imali su švedski Malmo i finski Helsinki. Klub Antonija Čolaka dominirao je tijekom cijelog susreta, od 16 udaraca na protivnička vrata čak njih sedam išlo je u okvir, dok su gosti zaprijetili svega četiri puta. Domaćine u vodstvo u nadoknadi prvog dijela dovodi upravo bivši napadač Rijeke, koji je na 16 metara ostao nečuvan, okrenuo se prema vrataru, napravio par koraka i pogodio za 1:0.

Pogodak Čolaka pogledajte OVDJE.

Goste u život iz jedne od rijetkih šansi u 68. minuti vraća napadač Roope Riski. Ipak, veselje Finaca nije dugo trajalo jer veznjak Anders Christiansen šest minuta kasnije pogađa za konačnih 2:1 i pobjedu Malma. Ako Šveđani prednost iz prve utakmice uspiju sačuvati u uzvratu, u idućoj će fazi ići na škotski Rangers.

Legia je na domaćem terenu u Varšavi dočekala estonsku Floru, prošlogodišnjeg protivnika Dinama u doigravanju za Europsku ligu. Poljaci u vodstvo dolaze već u 3. minuti zgoditkom Bartosza Kapustke. Bio je to pogodak kakav se rijetko viđa. Bivši vezni igrač Leicestera uzeo je loptu duboko u svojoj polovici, pretrčao šezdesetak metara i s ruba kaznenog prostora loptu plasirao u mrežu.

Malo remek-djelo Kapustke pogledajte OVDJE.

Estonci, međutim, ne odustaju i u 53. minuti postižu pogodak za 1:1. Rauno Sappinen bio je strijelac u hitroj akciji gostiju u polovici Legije, koja ipak nije bila toliko dominantna koliko se od nje očekivalo. Da će favorit ipak pobijediti, odlučio je Rafael Lopes, Legijin džoker s klupe, koji je u igru ušao u 60. i pogodak za 2:1 postigao u prvoj minuti sudačke nadoknade. Ako Poljaci ostvare pozitivan rezultat i u uzvratu, idu na boljega iz dvoboja Dinama i Omonije

U dvoboju teškaša susreli su se PSV i Galatasaray. Nizozemci u vodstvo dolaze već u 2. minuti preko Erana Zahavija, koji je nakon kvalitetnog presinga na gol gostiju iskoristio komičnu pogrešku vratara Fernanda Muslere i svojoj momčadi donio ranu prednost.

Pogrešku vratara Galatasarayja pogledajte OVDJE.

Dobru je igru domaće momčadi isti čovjek iskoristio u 35. minuti i ponovno se upisao u strijelce. Turci se ne predaju i sedam minuta kasnije smanjuju rezultat pogotkom veznjaka Emrea Kilinca. Ipak, PSV ponovno ima dva gola prednosti od 53. nakon što se u strijelce upisuje nekadašnji njemački reprezentativac Mario Gotze.

Točku na i pobjede PSV-a stavio je tko drugi nego Eran Zahavi, došavši do hat-tricka u 84., kao i Gotze još jednim pogotkom u 89. minuti susreta. Nizozemci su tako došli na korak do iduće faze, u kojoj ih čeka bolji iz ogleda Celtica i Midtjyllanda.

SVI REZULTATI

Kairat – Crvena zvezda 2:1 (Kante 24', Bagnack 87'/Mikanović OG 57')

Malmo – HJK 2:1 (Čolak 45', Christiansen 74' / Friski 68')

Mura – Ludogorets 0:0

Slovan Bratislava – Young Boys 0:0

Legia – Flora 2:1 (Kapustka 3', Lopes 90' / Sappinen 53')

Olympiakos – Neftchi Baku 1:0 (Camara 29')

PSV – Galatasaray 5:1 (Zahavi 2', 35', 84', Gotze 51', 89' / Kilinc 42')


Tagovi

Liga prvakaLegiaMalmöHJKPSV EindhovenGalatasarayFlora

Ostale Vijesti