MARKO DJURICA/Action Images
MARKO DJURICA/Action Images

Autogol Hajdukovog djeteta, ali bivši branič Partizana potpisao šokantan poraz Zvezde (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.07.21. | 19:04

Kairat u Kazakhstanu stigao do pobjede nad Crveno-bijelima u prvom ogledu drugog pretkola Lige prvaka

Dvobojem Kairata i Crvene zvezde u Kazakhstanu započeli su današnji ogledi drugog pretkola Lige prvaka. Momčadi iz Beograda bila je to prva utakmica u ovosezonskim europskim natjecanjima, dok su domaćini iz Almatyja u prošlog pretkolu s ukupnih 3:2 porazili izraelsku Maccabi Haifu.

Zvezda je u susret ušla kao favorit s imenima poput Milana Borjana, Aleksandra Dragovića i Milana Pavkova u početnom sastavu te Milošom Degenekom i Guelorom Kangom na klupi, dok se u prvih 11 domaćina našao bek Dino Mikanović, bivši igrač Osijeka i Hajduka, koji je u Aziji već više od dvije godine.

Kazakhstanci su u susret ušli kao momčad kojoj su se davale manje šanse i tako u 24. minuti poveli preko gvinejskog napadača Josea Kantea. Iskusni 30-godišnjak pogodio je glavom s centra kaznenog prostora po sredini gola i svoju momčad doveo u prednost.

Pogodak Kantea pogledajte OVDJE.

U nastavku Zvezda preuzima incijativu, što je vidljivo po statistici na kraju utakmice. U drugom poluvremenu, naime, imali su sedam udaraca po golu u odnosu na domaća tri, ali samo je jedan išao u okvir. Kako su onda postigli dva pogotka? Imali su pomoć Kairata, jer njihov Dino Mikanović u 57. minuti šalje loptu u vlastitu mrežu za poravnanje rezultata.

Nesretan i nespretan autogol Mikanovića pogledajte OVDJE.

Ipak, uvođenje Mackyja Bagnacka, bivšeg igrača Partizana, pokazat će se ključnim u finišu utakmice. Naime, kamerunski stoper u 79. minuti iskorištava neopreoznost protivničke obrane koja je istrčala iz svog kaznenog prostora te postiže pogodak za konačnih 2:1 i pobjedu nad srpskom ekipom.

Pobjedonosni pogodak Bagnacka pogledajte OVDJE.

Zvezda će priliku za osvetu i prolazak dalje imati u uzvratu na domaćem terenu za tjedan dana, a ekipi koja ostvari ukupnu pobjedu idući će protivnik biti bolji iz dvostrukog ogleda Alashkerta i Sheriffa iz Tiraspola.


Tagovi

Crvena zvezdaKairatLiga prvaka

Ostale Vijesti