CHARLES PLATIAU/Action Images
CHARLES PLATIAU/Action Images

Čolak: Veća je kvaliteta u Malmou nego u Rijeci, Bundesliga je cilj, a nadam se i pozivu Dalića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 14:53

Bivši prvi topnik HNL-a odlično igra u matičnom klubu Zlatana Ibrahimovića.

Prije točno godinu dana, njegovo ime punilo je medijske stupce svih sportskih medija. Selilo ga se svugdje, ali dva glavna favorita za njegovim dovođenjem bili su Fenerbahče i PAOK. U konačnici su Grci bili brži i konkretniji, a Rijeka je na ime odštete uprihodila tri milijuna eura.

Bio je to dobar potez Damira Miškovića i ostatka delegacije s Kvarnera. Iako, da se nije ozlijedio godinu ranije neposredno pred sam kraj prijelaznog roka, bankovni račun Rijeke bio bi deblji za 700 tisuća eura.

Navodno je s Rennesom sve bilo dogovoreno, Rijeci bi pripalo 3,7 milijuna eura uz postotak od sljedeće prodaje, ali sudbina je htjela drugačije. Možda i bolje, jer Čolak je ostao u Rijeci koja je u konačnici osvojila Kup, a da odradio jako dobru sezonu vidi se i samo po brojevima budući da je bio prvi strijelac 1. HNL.

U PAOK-u se nije snašao. Tek jedan pogodak, i to s bijele točke, nije bio dovoljan da mu u grčkom klubu daju priliku da ostane njihov igrač i u proljetnom dijelu sezone. Otišao je Čolak na posudbu u Malmo, a to se pokazalo izvrsnom odlukom.

Nakon 12 kola Malmo je prva momčad tamošnjeg prvenstva, a Čolak, sa sedam postignutih pogodaka, prvi strijelac lige. U razgovoru za SN istaknuo je kako njegov novi klub nalik Dinamu, dok je po pitanju između Rijeke i Malmoa bio dosta jasan.

„Veća je kvaliteta u Malmou što se tiče ekipe i rada“, istaknuo je napadač koji je nedavno debitirao za Vatrene.

On je na Rujevicu stigao iz Hoffenheima, a cilj mu je vratiti se u Bundesligu.

„Naravno. Svakome je cilj Liga petice“, dodao je.

Što se tiče snova…

„Imam dva posebna sna – zaigrati u Ligi prvaka i zabiti prvi gol za Vatrene. Nema ništa ljepše nego igrati za Hrvatsku na svjetskom ili europskom prvenstvu“, istaknuo je 28-godišnjak koji vjeruje da dobrim igrama može izboriti novi poziv u reprezentaciju.

„Naravno, sve je na meni“, zaključio je u razgovoru za SN.


Tagovi

Antonio ČolakAntonio-Mirko ČolakMalmöPrva švedska nogometna liga

Ostale Vijesti