Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Bruno Petković:”Ne mogu pokazati ni u koga i reći da nije dao maksimum”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.06.24. | 17:37

Centarfor reprezentacije podjelio je dojmove s javnosti tri dana uoči odlučujuće utakmice Hrvatske na Euru

Bruno Petković pojavio se pred novinarima u petak, tri dana prije odlučujuće utakmice Hrvatske na Euru i podjelio dojmove iz Neuruppina u kojem Vatreni imaju bod iz dvije utakmice i sanjaju trijumf nad Italijom te plasman u osminu finala.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pet godina je proveo u Italiji. Vlašić je rekao da je taktički sazrio tamo, a koliko je to pomoglo Petkoviću?

"U mladim godinama sam otišao pa sam puno naučio. S vremenom puno toga naučiš. Većina trenera su bili "samo taktika". Puno se radi na tome i naučio sam jako puno. Koliko će biti bitno za iduću utakmicu? Individualna taktika jako puno pomogne, ali imamo jako puno igrača koji imaju kvalitetu i iskustvo igranja na najvećoj razini. Bitno je da svi pušemo u istom smjeru", rekao je Petković pa komentirao sraz Španjolske i Italije.

"Bili su podređeni. Stavljeni na svoju polovicu, teško su izlazili. Mislim da su Španjolci igrali bolje nego s nama, bilo im je teže. Fokus je na rezultat".

Koje zadatke traži izbornik od njega, Petković je otkrio u nastavku:

"Variraju od utakmice do utakmice. U nekom sustavu izbornik procjeni da sam možda bolji izbor s obzirom na karakteristike koje imam. Nezahvalno je sada nakon Španjolske, dali smo svoj maksimum. Što se tiče Albanije, trebao sam biti svojevrsna mantinela. Imali smo peh ili lošiji ulazak u utakmicu, kako god nazovete. Primili smo pogodak iz prve šanse ei teže je planove sprovoditi u djelo. I to stvara dodatnu nervozu. Sve gledaš drugačijim očima. Nažalost, bez obzira na pehove, krivica je na nama. Ostali smo dužni svima da pokažemo više".

Petković je bio strijelac nekih jako važnih golova u dresu reprezentacije...

"Nije mi prioritet da Bruno Petković riješi utakmicu već da Hrvatska pobjedi. Bio bi jako sretan da Budimir zabije dva gola i pobijedimo. Jedini cilj je da ekipa pobjedi i prođe dalje".

Je l' predstava Italije i Španjolske nudi veći optimizam.

"Pokazali su određene deficite u talijanskoj igri. Bili su podređeni, sigurno smo vidjeli neke stvari koje bi mogli implementirati i koje ne bi pasale njima. Imamo vremena za analizu, nismo je napravili. Siguran sam da će oni pronaći način kako da naštetimo Talijanima".

Što ne valja u reprezentaciji?

"Jako je to teško procijeniti. Možda se iz vana bolje vidi. Većinu utakmicu smo bili u podređenom položaju. Jedan plan igre se dogovoriš i gubiš nakon deset minuta pa sve mijenjaš... Sve to stvara određenu nervoza je teško igrati. Individualno ne mogu pokazati ni u koga i reći da nije dao maksimum. Svi se trudimo i želimo više. Trebamo pokazati da svi pušemo u istom smjeru. Da taktičke zamisli od stožera provodimo bez ideja sa strane. Spominje se negativna atmosfera zbog kritika prema meni ili suigrača. Reprezentacija je iznad svega, nebitno je je l' trener dao kritiku meni ili bilo kome drugome. Od svih u stožeru, svima je cilj što bolji rezultat. I dajemo sve od sebe da bude tako. Nekada bude drugačije. Puno smo utakmica odigrali loše pa pobijedili, puno igrali bolje pa izgubili. Svjesni smo što nam treba u ponedjeljak i vjerujte da ćemo biti spremni".



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024Bruno Petković

Ostale Vijesti