Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Bišćanov prvi ispit pred Euro: Mladi Vatreni pred domaćom publikom protiv 'nepoznanice' Izraela (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 08:05

Pred Hrvatskom su dva prijateljska dvoboja

Hrvatska reprezentacija do 21 godine susrest će se u Varaždinu od 18 sati s vršnjacima iz Izraela u prvom od dva prijateljska susreta koji su na rasporedu u ovoj reprezentativnoj stanci. Drugi je u u Londonu na stadionu Craven Cottage 28. ožujka od 20.45. Bit će to pripremni ispiti za ovoljetni U21 Euro.

Podsjetnika radi, Hrvatska će na Euru igrati u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom.

"Svako okupljanje je važno, svaka utakmica isto, to je nešto što smo željeli potaknuti kod igrača od prvog dana. Moraju biti svjesni da je svaka utakmica prilika za njih, da budu bolji igrači, da osnaže sebe, etabliraju se. Ove utakmice jesu prijateljski karakter, ali su u sklopu priprema za EP koji je vrhunac ovog ciklusa, borili smo se za to dvije godine", najavio je izbornik Bišćan.

Protivnici su Izrael i Engleska. O potonjima je puno toga poznato, o prvima baš i ne.

"To su najbolji koje smo mogli dobiti u ovom trenutku budući da mnoge reprezentacije nisu više dostupne zbog promjena godišta i ove koje su na Euru su jedine s kojima smo mogli igrati. Odlučili smo se onda uzeti najbolje moguće, probati osjetiti koja će nas kvaliteta očekivati. Ili barem slična, recimo Španjolske. Izrael je iz nekog 4. pota, ali je reprezentacija koja je žilava, čvrsta pa da vidimo gdje smo."

U posljednjem odigranom susretu mlada Hrvatska je remizirala protiv Austrije na Aldo Drosini (studeni 2022., op.a.) u utakmici koja je također bila prijateljskog karaktera rezultatom 1:1. Roko Jureškin je tada bio strijelac za Hrvatsku u 57. minuti i sekunde su dijelile Vatrene od pobjede u tom susretu. Ranu je gostima 'zaliječio' Christoph Lang tek u trećoj minuti sudačke nadoknade susreta. Izraelci su u svom posljednjem susretu također remizirali i to istim 1:1 rezultatom, ali protiv Ukrajine.

U odnosu na popis igrača naše reprezentacije za susret s Austrijom (i Poljske nešto ranije), Igor Bišćan je napravio neke preinake. Nema Karla Sentića, Ivana Smolčića, Ante Crnca, Marka Bulata, Marca Pašalića, Stipe Biuka, Michela Šege, ni Mislava Matića. Doduše, Biuku traje prvenstvo pa je njegov izostanak 'dogovorni', a razlog izostanka ostalih nabrojanih igrača ne znamo. Vjerojatno su u nekim slučajevima u pitanju i ozljede, ali izbornik na okupljanju nije ulazio u detalje vezane za to. Na ovom okupljanju nema niti ozlijeđenog Luke Sučića koji je nedavno odradio operaciju i sada mora proći rehabilitaciju za koju se hrvatski stožer nada da će proći brzo i uspješno kako bi veznjak RB Salzburga mogao biti spreman za nastup na Euru potkraj lipnja.

Doduše, na popisu i nema neki neuobičajenosti izuzmemo li to da je Bišćan pozvao čak osam napadača. Gabriel Vidović (Vitesse), Antonio Marin (Rijeka), Luka Stojković (Lokomotiva), Roko Šimić (Zürich), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Matija Frigan (Rijeka), Ivan Dolček (Šibenik) dokazivat će se i borit međusobno na treninzima za svoje mjesto pred protivničkim golom.

Vjerujemo da će u Varaždinu stadion biti lijepo popunjen, a posebno lijepo osjetiti tu atmosferu bit će zasigurno defanzivcu Luki Jeleniću (22), igraču NK Varaždina. On je do upisao nastupe u posljednja dva susreta Hrvatske, a inače je izdanak Dinamove nogometne škole koji je ljetos iz zaprešićkog Intera prešao u Varaždin.

Moguća postava Hrvatske:




POPIS ZA IZRAEL I ENGLESKU:

Vratari: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna Sittard) i Nikola Čavlina (Lokomotiva).

Braniči: Jan Jurčec (Altach), David Čolina (Augsburg), Nikola Soldo (Köln), Hrvoje Smolčić (Eintracht), Roko Jureškin (Benevento), Luka Jelenić (Varaždin), Mauro Perković (Dinamo).

Vezni: Veldin Hodža (Rijeka), Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Niko Janković (Rijeka), Ante Palaversa (Troyes), Martin Baturina (Dinamo).

Napadači: Gabriel Vidović (Vitesse), Antonio Marin (Rijeka), Luka Stojković (Lokomotiva), Roko Šimić (Zürich), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Matija Frigan (Rijeka), Ivan Dolček (Šibenik). 


Tagovi

Igor BišćanHrvatska U21Prijateljska utakmicaizraelska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti