Bašić uoči starta Eura: Sposobni smo pokazati se u najboljem svjetlu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.05.17. | 15:04

Sutra počinje Europsko U-17 prvenstvo, kojem je domaćin Hrvatska.

Hrvatska reprezentacija do 17 godina kontinentalnu smotru sutra otvara utakmicom protiv Italije, koja se igra na Rujevici, a izbornik Dario Bašić poručuje kako njegovi igrači imaju što pokazati.

Među igračima, kao i u stručnom stožeru, vlada dobra atmosfera. Svi smo sretni što se bliži početak natjecanja i što imamo priliku otvoriti Europsko prvenstvo na domaćem terenu, protiv kvalitetnog suparnika“.

Pohvalio je svoje igrače za dobro odrađene pripreme, a sada to treba pokazati i na terenu.

Radili su na visokoj razini i pokazali volju i želju. Ova je generacija sposobna pokazati se u najboljem svjetlu, protiv najjačih europskih momčadi, u stanju je odgovoriti na zahtjeve u sve tri utakmice u skupini, a kakav će na kraju biti ishod - vidjet ćemo. Cilj bi nam bio prolazak skupine, to bi nas obradovalo, a možda onda i bitka za odlazak na Svjetsko prvenstvo“, istaknuo je Bašić, prenose službene stranice prvenstva.

Pritiska će naravno biti.

Radili smo na psihološkoj pripremi, no ovi su igrači talentirani ne samo nogometno, nego i karakterno. Već se uče nositi s ovakvom vrstom stresa i podražaja, a bez obzira na rasplet prvenstva, oni će ostati budućnost hrvatskog nogometa“, kaže izbornik.

Izdvojio je Bašić favorite Europskog prvenstva, kojem je domaćin Hrvatska.

Engleska, Njemačka i Nizozemska predvode momčadi koje su se iskazale kvalitetom, a ugodno me iznenadila i Turska. Na turnirskom sustavu natjecanja moguća su i iznenađenja, mogu odlučiti neki detalji, oscilacije normalne za ovu dob. Mi bismo možda voljeli imati lakšu skupinu, ali istovremeno nam je to motiv jer nam pruža priliku pokazati gdje smo, da se usporedimo kako funkcioniramo u odnosu na najbolje u Europi“, zaključio je Bašić.

Hrvatska otvara Euro sutra protiv Italije na Rujevici s početkom u 17:45, u drugom kolu u subotu igra protiv Turske (13:15), a potom 9. svibnja u Kostreni čeka Španjolsku (12:00).

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska U17 nogometna reprezentacijaeuropsko u-17 prvenstvoDario Bašić

Ostale Vijesti