REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Argentinci uvjereni u naslov, izbornik spušta euforiju: "Nemamo obvezu išta osvojiti"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 08:50

Argentina otvara Mundijal u 11 sati utakmicom protiv Saudijske Arabije u skupini C

Nasmiješeni Leo Messi, nasmijani igrači na treningu, raspoloženi izbornik Lionel Scaloni i navijači koji neizmjerno vjeruju u uspjeh. Tako izgleda argentinska stvarnost, samo koji sat prije prve utakmice na SP-u. U 11 sati Messi i društvo krenut će u borbu za naslov prvaka protiv Saudijske Arabije u skupini C, u kojoj su još Meksiko i Poljska. Argentinski navijači uvjereni su kako će njihova reprezentacija, predvođena Messijem u vrhunskoj formi, postati svjetski prvak. Naime, u svim internetskim anketama, koje nisu reprezentativne, ali očitavaju puls nacije, više od 60, negdje i 70 posto Argentinaca vidi svoju reprezentaciju na tronu. A i izvan Argentine, gauchosi slove za jedne od glavnih favorita.

Nije stoga čudno da se izbornik Scaloni uoči prve utakmice suočio s pitanjem o pritisku. No, odlučio je spustiti euforiju i loptu na zemlju.

"Mi ni pod kojim uvjetima nemamo obvezu išta osvojiti. Tko god misli da mi nešto moramo, taj griješi. Moramo jedino poštovati druge momčadi, naše protivnike, jer na Mundijalu ima puno kvalitetnih reprezentacija.", rekao je Scaloni uoči utakmice.

Odlučio je i dodatno skinuti pritisak s igrača, ali i sa svojih vlastitih leđa.

"Došli smo u Katar natjecati se, ali i uživati u nogometu, igrati Svjetsko prvenstvo. Nadam se da su Argentinci sretni što vide momčad koja igra nogomet, koja se sviđa nama, ali i ljudima diljem svijeta.", poručio je Scaloni.

No, teško će izbjeći priču o favoritima SP-a, argentinski navijači predugo čekaju takvu priliku, da bi se sad zadovoljili samo dojmom i lijepom igrom. (T.N.)



Tagovi

Argentinska nogometna reprezentacijaLionel ScaloniSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Katar 2022

Ostale Vijesti