TT NEWS AGENCY/Action Images
TT NEWS AGENCY/Action Images

Antonio Mirko Čolak za Germanijak: Utišati kultni Ibrox s dva gola je čudesan osjećaj

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 12.08.21. | 09:16

Nakon što je Antonio Mirko Čolak s dva čudesna gola srušio Rangerse u Glasgowu i, unatoč igri s igračem manje, gurnuo svoj Malmö u playoff Lige prvaka, s hrvatskim napadačem popričali smo za Germanijak.hr.

Nakon prve utakmice i 2:1 pobjede nad Rangersom na Elda stadionu u Malmöu istoimeni klub iz grada sa samoga juga Švedske napravio je priličan korak prema plasmanu u Ligu prvaka, no pred Šveđanima je bila još jedna visoka stepenica. Uzvrat na jednom od najkultnijih stadiona svijeta, domu prvaka Škotske - Ibroxu.

Glasgow Rangers poveo je već u 19. minuti pogotkom Alfreda Morelosa. Kako više ne vrijedi pravilo gola u gostima, i dalje je bio egal, no u posljednje četiri minute prvog dijela, Malmö je stigao na rub ponora. Innocent Bonke je u razmaku od tih pet minuta zaradio dva žuta kartona i pred švedskim prvakom ostalo je 45 paklenih minuta nastavka a igračem manje.

A onda, u razmaku od drugih pet minuta, od 53. do 58., Antonio Mirko Čolak je s dva – u punom smislu te riječi – izvanserijska gola, doveo Malmö u prednost. Koju su Šveđani sačuvali i izborili plasman u playoff za Ligu prvaka.

Pogotke hrvatskog napadača možete pogledati OVDJE i OVDJE.

„Moram reći da smo već na odmoru vjerovali da možemo izvući utakmicu, iako smo znali da ćemo cijelo drugo poluvrijeme igrati s igračem manje. Jednostavno, takav je mentalitet ekipe. Iznimno mi je drago jer su moja dva pogotka pomogla Malmöu da prođemo Rangerse. Na kraju je sve to ispalo kao jedan san. Čudo. Bili smo presretni“.

Osim što su pogoci bili jako lijepi, bili su nevjerojatno bitni, za plasman u minimalno grupnu fazu Europske lige i minimalno 11 milijuna eura koliko će Malmö zaraditi zbog tog pothvata.

Upitali smo Čolaka jesu li mu ti golovi i među najvažnijima koje je zabio u karijeri?

„Svakako. Zabiti tako važne golove na jednom stadionu poput Ibroxa, pred 40 tisuća ljudi od kojih svi navijaju protiv tebe… Kada zašutiš jedan takav stadion to je onda jedan stvarno poseban, čudesan osjećaj“.

Pred Malmöom slijedi prvak Bugarske, Ludogorec. Prva utakmica igra se u Švedskoj, 18. kolovoza, a uzvrat u Razgradu 25. kolovoza.

„Ostale su nam još dvije utakmice do tog glavnog cilja, grupne faze Lige prvaka. Ludogorec je jedna jako čvrsta i kompaktna ekipa. Šanse su 50-50. Moramo dati sve od sebe da pobijedimo u te dvije utakmice i da uđemo u grupnu fazu Lige prvaka“.

Na vratima Malmöovog idućeg protivnika stoji Kristijan Kahlina s kojim se Čolak susretao u HNL-u…

„Gorici nikad nisam zabio pogodak, no sada će biti nova prilika da matiram Kahlinu“, rekao nam je kroz smijeh Čolak, no brzo se uozbiljio:

„Iza Kahline i bivšeg trenera Gorice Valdasa Dambrauskasa je prilično uspješan period u Bugarskoj. Jako su ozbiljna momčad, a ja se radujem da ću se s njima opet vidjeti na terenu“.

Čolak je Rijeku napustio na ljeto 2020. Kao prvi topnik lige prešao je u grčki PAOK u kojem je u 16 utakmica zabio jedan pogodak. U ožujku ove godine posuđen je do kraja 2021. u Malmö. U kojem je doslovno eksplodirao.

U 18 utakmica Čolak je zabio 12 pogodaka, a posebno je efikasan u Ligi prvaka u kojoj je u šest dosadašnjih utakmica poentirao čak pet puta….

„Mislim da sam se jako dobro prilagodio. Momčad vodi legendarni Danac John Dahl Tomasson koji je bio vrhunski igrač, a sada je jednako vrhunski trener. Suigrači su također odlični, olakšali su mi dolazak i početak, a to se odlično vidjelo i na mojim utakmicama, pogotovo u zadnje vrijeme kada su me krenuli i golovi“.

Čolak nam je napomenuo da je nakon PAOK-a jako puno radio na sebi…

„Cijelo vrijeme sam vjerovao u sebe i znao sam da će šansa doći. To se i dogodilo, a to je nagrada jednog dugog perioda rada kojeg sam uložio u sebe“.

Čolaku posudba u Malmöu traje do kraja 2021., kada bi se trebao vratiti u PAOK. Naravno da se nakon posljednjih predstava postavlja pitanje budućnosti njegove karijere. Je li ona u Malmöu, PAOK-u ili možda nekom drugom klubu?

„Još je prerano govoriti o tome. Malmö je jako zadovoljan sa mnom i vidjet ćemo što će biti. Sada sam maksimalno fokusiran na klub u kojem igram, prvenstvo Švedske i naravno kvalifikacije za Ligu prvaka. San mi je zaigrati to natjecanje. Nadam se da ću to s Malmöom i ostvariti. Te stvari oko transfera će se, vjerujem, riješiti same od sebe“.

Sa sjajnom formom ponovno se otvorilo pitanje Čolakovog pozivanja u reprezentaciju za koju je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Turske (3:3). Nakon toga Čolak je još bio u kadru za dvije utakmice Lige nacija, ali u igru nije ulazio.

„Uvijek sam govorio da je sve na meni. Da moram svojim igrama i radom dokazati da imam mjesta u reprezentaciji. U zadnje vrijeme mi ide jako dobro, zabio sam puno golova, u dobroj sam formi i naravno da se nadam pozivu i ako Bog da ubrzo ću ga ponovno i dobiti“.

Čolakov bivši klub Rijeka danas u 20 sati na Rujevici igra uzvratnu utakmicu Konferencijske lige protiv škotskog Hiberniana. Čolak naravno prati utakmice kluba u kojem je proveo dvije i pol godine i za kojega je zabio 51 pogodak.

„Goran Tomić je odlično posložio momčad. Došlo je puno novih igrača, neki su i otišli. Mislim da imaju veliku šansu za prolaz protiv Hiberniana, isto kao i za uspjeh u HNL-u. Rijeka je jako dobro organiziran klub i iz takvog sustava uspjeh će dolaziti sam po sebi“.


Tagovi

Antonio-Mirko ČolakAntonio ČolakHMNK RijekaMalmöLudogorecLiga prvaka

Ostale Vijesti