Zvijezda Cedevite ponovno rame uz rame sa Sergijom Rodriguezom

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 03.09.18. | 13:40

Još jedan pokazatelj kakvo je pojačanje Cedevita dovela.

Izbornik španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Scariolo, objavio je popis reprezentativaca na koje računa u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Španjolce 14. rujna očekuje gostovanje kod Ukrajine, dok će tri dana kasnije dočekati Latviju. 

Na popisu nema mnogih zvijezda, kao što su braća Gasol, nema niti braće Hernangomez, Sergea Ibake, Nikole Mirotića i Alexa Abrinesa, ali će, po prvi puta u ovim kvalifikacijama, zaigrati Sergio Rodriguez. Ponajbolji igrač Eurolige biti će golemo pojačanje za ionako snažnu Španjolsku, koja je sa 6-0 omjerom iz prvog kruga na rubu plasmana u Kinu. 

Ono što je nama posebno zanimljivo, na popisu se našlo i novo pojačanej Cedevite - Pablo Aguilar. On je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija već upisao tri nastupa za Španjolsku, a u prosjeku je igrao 21,5 minutu te postizao 9,7 poena uz 3,3 skoka. Inače, Aguilar je već ranije bio suigrač Rodriguezu u dresu reprezentacije i to 2013. kada su na Eurobasketu u borbi za broncu pobijedili Hrvatsku, kao i dvije godine kasnije kada su osvojili zlato.

Osim Rodrigueza i Aguilara, na popisu se nalazi još nekoliko vrlo jakih karika, kao što su Pierre Oriola, Fran Vasquez, Joan Sastre, Ilimane Diop i Santi Yusta

(foto: Pixsell)


Tagovi

CedevitaSergio Rodriguez

Ostale Vijesti