VIDEO: Westbrook bez triple-doublea, Thunder bez pobjede; teška ozljeda Matthewsa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.03.15. | 10:01

Iako na parketu United Centra nije bilo Derricka Rosea, Kevina Duranta, Jimmyja Butlera i Taja Gibsona, Chicago i Oklahoma su odigrali fantastičnu utakmicu u kojoj su na kraju slavili Bullsi.

Serija Russella Westbrooka je došla kraju. Playmaker Oklahome ostao je na 4 uzastopna triple-doublea, ali je i protiv Bullsa bio najbolji igrač svoje momčadi. Postigao je 43 koša i imao 8 skokova i 7 asistencija, ali i izgubio loptu dvije sekunde prije kraja utakmice pri rezultatu 107:105 za Bullse. Imao je Thunder posljednji napad za pobjedu ili produžetak, ali je Westbrook iskoračio van terena

Prije toga su Bullsi odigrali briljantnu akciju nakon time-outa. Loptu je izveo Mike Dunleavy te je dodao Pau Gasolu kojeg je Thunder odmah udvojio, a španjolski centar ju je vratio E'Twaunu Mooreu koji je zabio tricu. Bio je to ubačaj za 19. poen Mooreu, još jednom beku kojem je Tim Thibodeau, trener Bullsa, praktično spasio karijeru. Moore je u NBA ligi od 2011., već je bio na rubu odlaska iz nje, a sinoć je postigao svoj rekord karijere. Uz njega, veliku utakmicu s klupe je imao Nikola Mirotić koji je s 26 koševa bio najefikasniji igrač Bullsa. Radio je Mirotić probleme Sergeu Ibaki, a iako je imao loš šut (5/15), Mirotić je često dolazio na liniju slobodnih bacanja te ih uredno pogađao (14/16).

Sam Ibaka je imao dobru utakmicu s 25 koševa i 9 skokova, a osim njega i Westbrooka, dvoznamenkasti učinak kod Thundera imao je još i D.J. Augustin koji je svih svojih 10 koševa dao početkom posljednje četvrtine. Kod Bullsa po 21 koš su dali Mike Dunleavy i Pau Gasol.

Sinoć su igrali i Portland i Dallas, a utakmicu je obilježila teška ozljeda Wesleya Matthewsa. Igrač Blazersa je utakmicu napustio s ozljedom Ahilove tetive zbog koje će propustiti ostatak sezone. Do ozljede je došlo u trećoj četvrtini kada je Matthews krenuo u jedan ulaz. Nije bilo kontakta s protivničkim igračem, a Matthewsovo lice odmah je govorilo kako se radi o velikoj boli.

„Ovakav ulazak sam napravio na stotine ili tisuće puta u životu. Odmah sam čuo 'pop', a izgledalo je kao da me netko udario. Molio sam se da je netko bio iza mene i udario, ali nije bilo nikoga, a čuo sam da je sudac odmah rekao 'oh, ne'. Kao da je znao“, rekao je Matthews nakon utakmice.

I bez njega su Blazersi pobijedili u utakmici, a najviše koševa, 17, postigao je LaMarcus Aldridge koji je imao i 12 skokova. Nicolas Batum je imao 15 koševa, 12 skokova i 6 asistencija, a kod poraženih Mavsa najefikasniji su bili Monta Ellis i Amar'e Stoudemire s po 12 koševa.

NBA rezultati:

Chicago Bulls – Oklahoma City Thunder 108:105
Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 94:75

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Wesley MatthewsRussell WestbrookE'Twaun Moore

Ostale Vijesti