VIDEO: Sjajni Butler srušio rekord Michaela Jordana, sjajne večeri Afflala i Williamsa

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.01.16. | 09:42

Veličanstvene su partije odigrali bekovi Bullsa i Knicksa.

Jimmy Butler je u prvom poluvremenu postigao samo 2 koša. Chicago nikako nije mogao naći ritam protiv Toronta koji je nakon 24 minute imao 12 koševa prednosti, a onda je krenuo Butler. U trećoj četvrtini sve su lopte išle na njega, trener Bullsa Fred Hoiberg postavio ga je praktično u ulogu playmakera koji je počinjao svaki napad te je preko pick'n'rolla koristio sve matchup prednosti nad igračem koji ga je preuzimao. Postigao je Butler 21 koš u trećoj četvrtini, ali ni to nije dovoljno da Chicago sustigne Toronto, pa je sa sjajnom izvedbom nastavio i u posljednjem dijelu utakmice. Do kraja je postigao 42 koša uključujući i tricu 30 sekundi prije kraja utakmice s kojom su Bullsi došli u vodstvo prvi put nakon početka druge četvrtine i to više nisu upisali.

Nevjerojatnom partijom je Butler ušao u povijest Bullsa. Naime, postigao je 40 koševa u jednom poluvremenu, najviše što je ikada postigao jedan igrač Chicaga. Dosadašnji rekord je držao, naravno, Michael Jordan, koji je Milwaukee Bucksima 1989. postigao 39 koševa, također u drugom poluvremenu.

„Ne uspoređujte me s njim. Ne želim da me se uspoređuje s njim jer će ljudi pomisliti da ja mogu napraviti ono što je on radio. Pokušavam, ali mi ni blizu nismo igrači slične vrijednosti“, rekao je Butler nakon utakmice.

On je do 42 koša došao uz nevjerojatnu učinkovitost – ispucao je 23 lopte, od toga ubacio 15, trice pucao 2/3, a slobodna bacanja 10/11, a imao je i 5 asistencija te 4 skoka. Uz njega je sjajan bio Pau Gasol s 19 koševa, 13 skokova, 6 asistencija i 4 blokade, a Nikola Mirotić je ubacio 17 koševa. Spomenimo i kako je utakmicu propustio Derrick Rose zbog ozljede. Torontu nije pomogla ni činjenica da su imali tri igrača koji su postigli više od 20 koševa – DeMar DeRozan je ubacio 24 (uz 4 asistencije), Kyle Lowry 22 (10 asistencija i 5 skokova), baš kao i Luis Scola (5 skokova).

Butler je svojom izvedbom u drugi plan bacio Arrona Afflala. On je odigrao jednu od najboljih partija karijere te u pobjedi New Yorka nad Atlantom ubacio 38 koševa uz nevjerojatan šut 14/17 (trice 7/8). Sve to napravio je za samo 29 minuta provedenih na parketu.

Miami (Chris Bosh 23k, 7s) je došao do pobjede pritiv Washingtona (John Wall 14k, 6s, 4a) koji je u drugoj četvrtini ubacio tek 7 koševa. Portland (C.J.McCollum 25k, 7a, 3s) je pobijedio i protiv Denvera (Danilo Gallinari 29k, 5s), a treba zabilježiti i kako su Lakersi došli do 8. pobjede u sezoni i to protiv Phoenixa. Učinili su to bez ozlijeđenog Kobea Bryanta, a briljirao je Louis Williams (30k, 7s, 4a). Brandon Knight (25k, 9a) je bio najbolji u redovima Sunsa.

NBA rezultati:

New York Knicks – Atlanta Hawks 111:97
Toronto Raptors – Chicago Bulls 113:115
Washington Wizards – Miami Heat 75:97
Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 106:112
Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 97:77

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jimmy ButlerArron AfflaloLouis Williams

Ostale Vijesti