Sunsi otpustili Monroea, ali već ga lovi jedna od najboljih momčadi lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.02.18. | 12:24

Ne bi dugo trebao biti bez posla.

Dugo se početkom sezone nagađalo gdje će Monroe završiti, ali na kraju je bio dio posla u studenom kada je Eric Bledsoe iz Sunsa otišao u Buckse, a u suprotnom smjeru visoki Monroe. U Phoenixu je odigrao 20 utakmica tijekom kojih je prosječno ubacivao 11,3 poena uz osam skokova i pokazao kako bi bio pojačanje svakoj momčadi koja traži visokog igrača, Sunsi to nisu bili pa ozbiljnu šansu nije ni dobio. 

Čim se pojavila informacija da je Monroe opet slobodan, američki mediji su izbacili dva kluba koji su top favoriti za njegovo angažiranje. Radi se o Bostonu koji je na početku sezone izgubio Gordona Haywarda i fali im visoki igrač u rotaciji, a drugi su Pelicansi koji su ozljedom DeMarcusa Cousinsa ostali bez izuzetno važne karike pod košem.

To bi htjeli odmah pokriti dovođenjem Monroea koji bi barem dijelom pokrpao rupu nastalom rupturom Cousinsove Ahilove tetive. U toj situaciji nagađa se da Pelicansi imaju početnu prednost jer bi eventualno mogli ponuditi Monroeu mjesto u početnoj petorci.

Boston pak ima 8,4 milijuna dolara na raspolaganju zbog teške ozljede Gordona Haywarda pa je liga dozvolila takozvani 'player exception' koji bi Celticsi mogli iskoristiti upravo u ovoj situaciji dovođenja Monroea. 

Monroe je bio sedmi pick 2010. godine od strane Detroita, ali nakon što je tamo proveo pet godina potpisao je dugoročni ugovor s Bucksima koji istječe ovog ljeta pa je i njemu u interesu da igra što bolje.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Greg Monroe

Ostale Vijesti