Pressica Giannakopoulosa sljedećeg utorka: Hoće li FIBA uzeti prvu veliku bitku u ratu s Euroligom?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.06.20. | 18:30

Cliffhanger će trajati još pet dana...

Predsjednik i prvi čovjek jednog od najvećih košarkaških klubova Europe Panathinaikosa, Dimitris Giannakopoulos, objavio je kako će svoju dugo očekivanu konferenciju za medije održati u utorak 9. lipnja, javlja Sportando.

Trebala bi biti održana u 13:30 po lokalnom atenskom vremenu, a odluka je donesena nakon što je odgodio prvotni termin u srijedu 3. lipnja. Naime, alfa i omega grčkog velikana trebao bi donijeti odluku o tome hoće li se PAO pridružiti FIBA Ligi prvaka, te tako postati prvi klub iz elitnog natjecanja Eurolige koji će preći pod skute ove organizacije.

FIBA je već na bojištu Eurokupa opustošila nekoliko ''garnizona'' Euroleague Basketballa, a oni se zovu Bilbao, Lietuvos Rytas i Darussafaka koji od sljedeće sezone nastupaju u Ligi prvaka, a prelazak Panathinaikosa mogao bi značiti prekretnicu jer bi njegov primjer mogli slijediti i ostali klubovi iz elitnog društva Eurolige, ili barem razmisliti o tome te uvidjeti kako ECA (Euroleague Commercial Assets) nije više toliko moćna.

Moguće je da samo Giannakopoulos čelnika Eurolige Jordija Bertomeua samo ''peče na laganoj vatri'' i da se neće odvažiti na ovaj revoltirajući potez, te da je cijeli igrokaz samo njegov inat Kataloncu s kojim je na ratnoj nozi.

U međuvremenu, Bertomeu smiruje situaciju i istupa gospodski, tvrdeći kako ''samo treba biti strpljiv'' te se ne lovi na Grkove poluprovokacije. O odluci Giannakopoluosa bi mogle ovisiti i one nekih ABA-ligaša poput Partizana, a FIBA-i ne odmaže ni činjenica što je njen generalni tajnik, nakon dugogodišnjeg i danas pokojnog Patricka Baumanna, Grk Andreas Zagklis. Lijepa novčana naknada u slučaju prelaska u Ligu prvaka od 250 tisuća dolara također nije za baciti.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Panathinaikos’ Dimitris Giannakopoulos to have a press conference on June 9, 2020 <a href="https://t.co/n48gAa9vCk">https://t.co/n48gAa9vCk</a></p>&mdash; Sportando (@Sportando) <a href="https://twitter.com/Sportando/status/1268561538572603397?ref_src=twsrc%5Etfw">June 4, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Pixsell)


Tagovi

Dimitris GiannakopoulosPanathinaikosFIBAFIBA Liga prvakaEuroligaPartizanAndreas ZagklisJordi BertomeuBilbaoLietuvos RytasDarussafaka

Ostale Vijesti