Odličan trade Houstona - riješili se igrača kojeg nisu željeli i dobili zanimljiv paket

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.08.18. | 09:31

Odrađuju se posljednje pripreme za novu NBA sezonu.

Houston je dugo tražio partnera za trade koji bi uzeo Ryana Andersona, a kada se mislilo da od svega neće biti ništa, pojavio se Phoenix i u Teksas poslao Marquesea Chrissa i Brandona Knighta. U Sunse će, osim Andersona, De'Anthony Melton.

Ryan Anderson došao je u Houston prije dvije godine, a njegov ogroman ugovor postao je teret za momčad Rocketsa. Trenutno on ima još dvije godine ugovora za koje treba dobiti 41 milijun dolara, a iako se i dalje radi o sjajnom šuteru s pozicije visokog krila, njegove brojke nisu bile na razini koju je Houston od njega tražio. Lani je ubacivao 9,3 poena i imao 5 skokova za 26,1 minutu koje je proveo u igri.

Sunsi kreću u obnovu momčadi, a prema prvim vijestima iz Arizone, Anderson bi trebao biti starter u novoj sezoni te tvoriti par visokih igrača s prvim pickom drafta Deandreom Aytonom.

Houston se tako riješio jednog velikog ugovora, ali nije puno uštedio. Naime, i Brandon Knight ima ugovor na još dvije sezone za koje treba dogovoriti 30 milijuna dolara. On lani zbog ozljede nije igrao, a ako bude zdrav, u Houstonu bi mogao dobiti minute kao zamjena za Chrisa Paula. Rocketsi su dobili i 21-godišnjeg Marquesea Chrissa kojeg je Phoenix prije dvije godine izabrao 8. pickom na draftu. On se nije nametnuo u svoje prve dvije sezone, a lani je imao prosjek od 7,7 poena i 5,5 skokova po utakmici.

Phoenix je sada praktično ostao bez playmakera pa očekujemo da će prije početka sezone odraditi još poneki trade.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ryan AndersonBrandon KnightMarquesse Chriss

Ostale Vijesti