Ettore Messina želi dovesti talijansku NBA zvijezdu u Milano

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.02.20. | 12:50

Novo veliko pojačanje pikiraju u talijanskoj prijestolnici mode.

Olimpija iz Milana redovito je jedno od najvećih, ako ne i najveće razočaranej Eurolige. Klub je to koji po proračunu spada u sami europski vrh, ali rezultatski to nikako ne mogu opravdati. Kako bi konačno postali konkurentniji, za ovu sezonu doveli su zvučna pojačanja poput Sergija Rodrigueza i Luisa Scole, što je davalo rezultata samo na početku euroligaške kampanje. 

Krenuli su sa 6-1 omjerom pobjeda i poraza, no tu su stali. Posebno je pogubna bila serija od pet poraza od 10. do 14. kola, tako da su sada na negativnom omjeru od svega 11 pobjeda i čak 13 poraza. Srećom po njih, pet se momčadi na vrhu prilično odvojilo i djeluju jako uvjerljivo, tako da talijanski sastav usprkos lošem omjeru drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u četvrtfinale. 

U Milanu kao da su svjesni da, čak i da uđu u doigravanje, nemaju previše izgleda protiv Efesa, Reala ili Barcelone, pa već lagano snimaju tržište slobodnih igrača koje bi na ljeto mogli dovesti.

Kako je potvrdio za talijanski Il Corriere della Sera, Ettore Messina okrenuo je broj Marca Belinellija i pozvao ga da se sljedeće sezone vrati iz NBA lige na europske parkete. Pakleni šuter će početkom srpnja postati slobodni agent, kada mu ističe ugovor s San Antonio Spursima.

Belinelli je u NBA ligi od 2007. godine, a igrao je za Golden State, Toronto, New Orleans, Chicago, San Antonio, Charlotte, Atlantu i Philadelphiju. Skupio je više od 800 utakmica u regularnoj sezoni uz prosjek od 10 poena po dvoboju. 

(foto: Reuters)


Tagovi

Ettore MessinaMarco BelinelliEuroliga

Ostale Vijesti