Thiem iskoristio Marinove poklone: Čilić nakon preokreta pao u četvrtfinalu Brisbanea

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.01.16. | 09:54

Hrvatski tenisač u drugom i trećem setu nije uspio doći ni do jedne break šanse, dok je Austrijanac imao čak šest prilika za oduzimanje servisa.

Najbolji hrvatski tenisač i 13. reket svijeta Marin Čilić nije osigurati kartu za polufinale ATP turnira u Brisbaneu. Nakon dva sata igre presudio mu je Austrijanac Dominic Thiem s 2:1 u setovima (6:2, 6:7, 4:6).

Nakon početkom ispitivanja snaga, prave su se stvari počele događati tek u petom gemu prvog seta kada Marin spašava dvije break prilike, a odmah zatim koristi dvije šanse na servisu Thiema za zaključnih 6:2.

Drugi set je ponudio potpuno izjednačen tenis, a odluka je morala pasti u odlučujućoj igri gdje je Thiemu bio dovoljan samo jedan mini-break za rezultatsko poravnanje.

U trećem je setu Marin prvo morao spasiti čak četiri break prilike pri svom servisu, bilo je to u šestom gemu, da bi i 10. igru ušao potpuno dekoncentriran. Međugorac nije osvojio ni poena na svom servisu, a Thiem je došao do velikom preokreta u njihovom prvom međusobnom duelu.

Austrijanca će u polufinalu čekati sraz protiv boljeg iz dvoboja Federer – Dimitrov.

ATP Brisbane, četvrtfinale:

Čilić – Thiem 6:2, 6:7(4), 4:6
Raonić – Pouille 6:4, 6:4
Tomić – Nishikori 6:3, 1:6, 6:3

(Foto: Action Images)                                                                        

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićATPATP BrisbaneDominic Thiem

Ostale Vijesti