Teniska zajednica Sharapovoj okreće leđa

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 15.03.17. | 13:21

Ruska zvijezda vraća se tenisu, no ne nailazi na odobravanje ostatka igrača.

Njezina kazna smanjena je na 15 mjeseci i za nekoliko tjedana imat će mogućnost ponovnog igranja profesionalnog tenisa, a organizatori nekih od nadolazećih turnira već su joj počeli slati 'wildcard' pozivnice protiv čega se dosta igračica buni. Pošto trenutno nema 'ranking' za najveće turnire trebat će joj pozivnice, a još čeka reakciju Wimbeldona i Rolland Garrosa, Grand Slam turnira koji dolaze narednih mjeseci.

Veliki protivnik lakog povratka Sharapove u vrh svjetskog tenisa je i prvi igrač svijeta Andy Murray koji misli kako ona ne bi trebala dobivati pozivnice za turnire već ispočetka graditi karijeru i kako je nepošteno da nastavi ondje gdje je stala prije suspenzije. Također vrlo je glasna bila i Caroline Wozniacki, top igračica i rival Marije Sharapove.

˝Nepošteno je prema drugim igračicama da netko tko je još uvijek pod suspenzijom dobiva pozivnice organizatora. Time pokazuju da ne poštuju ostale, slažem se da svatko zaslužuje drugu priliku, ali ona mora krenuti s dna˝ - izjavila je Wozniacki.

Ipak, Sharapova je veliko ima na svjetskoj sceni, teniski 'brend' kojeg gotovo svi turniri žele u svojem ždrijebu, ali već nailaze na golem otpor ostatka 'toura'. Čini se kako će se ruska zvijezda vratiti tenisu kao da ništa nije bilo, Stuttgart, Rim i Madrid joj već garantiraju pozivnice bez obzira na situaciju, renking i prijezir teniskog društva.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Maria Šarapova

Ostale Vijesti