Svemogući Delpo okrenuo 1:6, 2:6 i spasio dvije meč lopte u susretu godine (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.09.17. | 12:23

Nevjerojatnu snagu volje pokazao je najbolji argentinski tenisač.

Delpo je na kraju slavio, ali način kako je do toga došao jednostavno je nevjerojatan. Prva dva seta izgubio je s 6:1 i 6:2 te izgledao poput amatera. Promašivao je doslovno sve, a omjer winnera i neprisiljenih pogrešaka u prva dva seta bio mu je 5-29. To dovoljno govori. Thiem ga je razbacivao po terenu i za sat vremena imao je 2:0 u setovima.

Ipak, Thiem je potpuno zablokirao u trećem setu i Delpo ekspresno dolazi do 6:1 drastično smanjivši pogreške. To mu je otvorilo nadu u povratak, a zna se da je u takvim situacijama najjači, naučili smo to i u Davis Cupu. Namirisao je krv i pobijedio. Četvrti je set bio još luđi i dramatičniji. Oba su tenisača gubila svoj servis po dva puta, a Thiem je imao dvije meč lopte na 6:5 u četvrtom setu na servis Del Potra. Pogledajte kako se Argentinac izvukao.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 42.188%;"><iframe src="https://streamable.com/s/bgb6j/jbycyv" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

To se pokazalo odlučujućim, Delpo ga je tu mentalno slomio i Thiem je pokleknuo. Argentinac je dobio četvrti set u 13. igri sa uvjerljivih 7-1. Peti set donio je novu izjednačenu igru, ali u ključnom trenutku kod svog vodstva od 5:4 Delpo radi break i dolazi do jedne od većih pobjeda u karijeri.

Meč je trajao 3 sata i 37 minuta, a Del Potro je probudio žal u obožavateljima tenisa jer je ozljeda uskratila svima njima uživanje u njegovom tenisu prethodnih godina, a i trenutno dozira turnira, igra one najveće. Iako je trenutno po renkingu na 28. mjestu Delpo je definitivno sam vrh svjetskog tenisa jer ovakav meč ne viđa se često.

U četvrtfinalu ide na Rogera Federera, jednog od najboljih igrača svih vremena koji je ovdje pokazao neke slabosti u igri pa Del Porto nikako nije bez šanse u tom meču. Očekujemo još jedan čudesan meč. Sažetak fantastičnog meča s Thiemom pogledajte u videu. 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/D4Of7lztg-o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

(Foto: Action Images)


Tagovi

US OpenJuan Martin Del PotroDominic Thiem

Ostale Vijesti