Šok! Šarapova iznenada objavila kraj karijere, Vekić ju ispratila u mirovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.02.20. | 15:05

Svoj posljednji službeni meč odigrala je u 1. kolu Australian Opena protiv Donne Vekić.

Posljednji meč odigrala je protiv naše Donne Vekić u prvom kolu Australian Opena (6:3, 6:4), a u kolumni je napisala:

„Dala sam svoj život tenisu, tenis mi je dao život,“ započela je.

„Nedostaje mi svaki dan, nedostaju mi treninzi, buđenje u zoru, vezanje lijeve tenisice prije desne i zatvaranje vrata ograde prije udaranja prve loptice u danu. Nedostaju mi moji treneri, trenuci s ocem na klupi poslije treninga, rukovanje nakon pobjeda i poraza i moji kolege, poznate i nepoznate, koje su me gurale da budem najbolja što mogu,“ piše u tekstu.

Šarapova se probila na tenisku scenu sa samo 17 godina, 2004. godine šokirala je svijet pobijedivši tadašnju prvu nositeljicu Serenu Wiliams za svoj prvi naslov u Wimbledonu. Samo godinu kasnije uspela se na vrh ATP ljestvice, a uz naslov na svetoj travi ima još dva naslova u Roland Garrosu te po jedan u Melbourneu i na US Openu. Ima i tri poraza u finalima Grand Slamova od dugogodišnje rivalke Serene Williams.

Prije četiri godine proživjela je najteže razdoblje karijere kad je suspendirana zbog dopinga, najprije na dvije godine, ali nakon žalbe kazna joj je smanjena na 15 mjeseci.

„Shvaćam sad kako je tenis bio moja planina, moj put bio je ispunjen dolinama i okolnim putevima, ali pogled s vrha bio je nevjerojatan. Nakon 28 godina i pet Grand Slam titula spremna sam se uspeti na drugačiju planinu, isprobati drugu vrstu terena,“ objavila je dvosmisleno.

Nije navela razlog zbog kojeg odlazi iz sporta koji joj je dao sve, a ova posljednja izjava daje naslutiti kako se sprema za novi izazov...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Donna VekićTenisMaria Šarapova

Ostale Vijesti