Šok: Maria Šarapova pozitivna na doping!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.03.16. | 21:22

"Ne želim ovako završiti karijeru", kazala je Ruskinja...

S nestrpljenjem se čekala izvanredna konferencija za mediju koju je Maria Šarapova iznenada najavila za večeras. Špekuliralo se da će Ruskinja objaviti kraj karijere, da je trudna, da se udaje i mnogo drugih stvari, ali nije ništa od toga.

Šarapova se večeras pojavila pred predstavnicima medija i priznala da je pala na doping testu!

Ruska tenisačica otkrila je da je bila pozitivna na nedozvoljenu supstancu melodnijum, koji je na listi nedozvoljenog od 1. siječnja ove godine. Šarapova je pala na doping testu tijekom Australian Opena.

„Pala sam na doping testu i prihvaćam odgovornost za to. Koristila sam istu medicinu deset godina, ali od 1. siječnja je ta supstanca postala zabranjena što nisam znala. Ne želim završiti karijeru na ovakav način i nadam se da ću dobiti drugu šansu“, rekla je Šarapova u obraćanju javnosti.

Ruskinja je spremna suočiti se s posljedicama.

„Prije nekoliko dana dobila sam pismo ITF-a u kojem me obavještavaju da sam pala na doping testu tijekom Australian Opena. Snosit ću posljedice za ono što sam napravila, iako ne znam kakve će one biti. Ne mogu nikoga kriviti osim samu sebe. Primila sam mail od WADA (svjetska antidoping agencija, nap.a.) 22. prosinca u kojem su me obavijestili o promjeni liste nedozvoljenih supstanci, ali nisam kliknula na njega i nisam ga otvorila. Napravila sam veliku grešku.“

Šarapova još ne zna kolika je kazna očekuje.

„Ne znam što me čeka, sve je ovo novo za mene. Bit ću u kontaktu s ljudima iz ITF-a. Žao mi je što sam iznevjerila navijače i sport koji tako jako volim od četvrte godine kada sam se počela baviti njime. Lijek sa spornom supstancom sam počela uzimati prije deset godina jer sam stalno bila prehlađena. Važno mi je da se zna da on nije bio nedozvoljen do 1. siječnja ove godine.“

Nada se drugoj šansi i da će opet igrati tenis...

„Znam da su mnogi od vas očekivali da ću objaviti kraj karijere, ali to nije slučaj. Vjerujte da to ne bi napravila u hotelu u Los Angelesu s ovako ružnim tepihom“, uspjela se Ruskinja i našaliti na kraju emotivnog obraćanja.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Australian OpenTenisMaria Šarapova

Ostale Vijesti