Šarapova se vraća na terene na jednom od njenih najdražih turnira

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.01.17. | 15:02

Za nešto više od tri i pol mjeseca na teniske terene vratit će se Maria Šarapova, slavna ruska tenisačica koja je dobila suspenziju od tenisa početkom 2016. zbog uzimanja zabranjene supstance meldonija.

Marija Šarapova trebala bi ponovno izaći na teniske terene 26. travnja 2017. na WTA turniru u Stuttgartu. Zanimljivo, turnir počinje dva dana prije nego što će se ruska tenisačica vratiti na teren i neće smjeti prisustvovati turniru sve do dana njezinog meča.

Dvadesetdevetogodišnja Ruskinja je početkom prošle godine, nakon Australian Opena, dobila dvogodišnju suspenziju jer je koristila nedozvoljenu supstancu koja je odlukom WADA-e zabranjena od početka siječnja 2016.

Šarapova je priznala uzimanje nedozvoljene supstance iako je tvrdila da se radilo o njezinoj velikoj pogrešci. Naime, Šarapova je, prema navodima, 10 godina koristila lijek Mildronate, u čijem se sastavu nalazi meldonij, koji je bio legalan do 1. siječnja 2016. te da nije vidjela e-mail upozorenja kojeg je WAD-a poslala svim tenisačima.

Na početku je dobila dvije godine zabrane igranja tenisa, međutim, žalba koju je podnijela WADA-i u listopadu prošle godine, urodila je plodom i kaznu joj smanjila za devet mjeseci.

„Ne mogu biti sretnija jer će moj prvi povratnički meč biti na jednom od mojih najdražih turnira. Ne mogu dočekati vidjeti moje navijače i povratku onome što volim“, rekla je peterostruka Grand Slam pobjednica.

Lijepa Ruskinja osvojila  je WTA u Stuttgartu tri godine u nizu, od 2012. do 2014.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Maria Šarapova

Ostale Vijesti