Sharapova: Dosta je! Odslužila sam kaznu i više neću trpjeti kritike

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.04.17. | 09:30

Bivša prva tenisačica svijeta vraća se nakon 15 mjeseci suspenzije.

Ruskinja je trenutno bez renkinga i najveće turnire može igrati jedino uz pozivnicu organizatora. Uz Stuttgart pozivnice su joj najavili i Masters turniri u Madridu i Romi pa je jasno kako će joj povratak na veliku scenu biti olakšan, no to je i razumljivo, bivša prva tenisačica svijeta marketinški je izuzetno iskoristiva.

˝Odslužila sam svoju kaznu i nadam se kako je ovo gotovo, ne vidim razloga za nastavak. Nema razloga da me se nastavi kažnjavati. Kada je slučaj još bio nepoznat svi su me sudili i trpjela sam, ali više neću. Prošla sam sportski arbitražni sud i kažem dosta!! Ako me igrači nastave kritizirati to stvarno nije korektno˝ - rekla je Sharapova.

Protiv nje govorili su i Andy Murray te Caroline Wozniacki, puno se igrača žali, no to je pomalo licemjerno. I naš Marin Čilić pao je doping test, vjerojatno također zbog pogreške, ali ga je pao i pauzirao pa se najnormalnije vratio na terene i nastavio s karijerom kao da ništa nije bilo. Sharapova je kažnjena za nešto što uvrstilo na popis zabranjenih sredstava, a ona nije bila unaprijed informirana o tom slučaju pa je jasno kako nije toliko kriva koliko ju se optužuje.

WTA Stuttgart počinje 24.04. i tada se Ruskinja vraća na veliku scenu, ima još dosta godina igranja na visokoj razini pred sobom i od nje treba očekivati puno. Ovakve situacije mogu samo ojačati sportaša, pogotovo čvrstog poput nje.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Maria Šarapova

Ostale Vijesti