Šarapova prvi put na teniskom terenu nakon pada na doping-testu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 11.10.16. | 13:36

Ruska tenisačica Maria Šarapova vratila se na teniske terene, prvi put nakon pada na doping-testu u siječnju ove godine

29-godišnja tenisačica, jedina Ruskinja koja je osvojila sva 4 Grand Slam turnira u karijeri, vratila se tenisu na egzibicijskom meču u Las Vegasu. Na humanitarnom 'World Team Tennis Smash Hits' turniru, u organizaciji fondacije pop-pjevača Eltona Johna, Šarapova je izgubila oba meča koje je odigrala. Prvi u ženskim parovima sa 16-godišnjom Amerikankom Taylor Johnson, a drugi u mješovitim parovima sa legendom svjetskog tenisa, Johnom McEnroeom. U oba meča bolja je bila Martina Navratilova - u prvom je par činila sa Liezel Huber, u drugom s Andyem Roddickom.

„Bio je ovo veliki događaj za nju (Taylor Johnson) i mene također. Nisam bila na terenu već neko vrijeme tako da je bilo najbitnije, i za mene i za nju, da se zabavimo“, izjavila je Ruskinja kojoj je smanjena suspenzija za igranje profesionalnog tenisa, sa 2 godine na 15 mjeseci.

Donedavna djevojka bugarskog tenisača Grigora Dimitrova, Šarapova, pala je na doping-testu početkom 2016. godine, kada su joj u organizmu pronašli meldonij. Prema vlastitom priznanju, Šarapova je uzimala meldonij posljednjih 10 godina, koji je pravdala nedostatkom magnezija u organizmu i dijabetesom koji je bio čest u obiteljskom zdravstvenom kartonu. Šarapova bi se trebala vratiti na terene u travnju 2017. godine, nekoliko dana prije 30. rođendana.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Maria ŠarapovaWTA

Ostale Vijesti