Šarapova na udaru: Najplaćenija sportašica svijeta ostala bez glavnih sponzora

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.03.16. | 16:33

Ruskinju je napala i bivša američka tenisačica Jennifer Capriati.

Nakon što je Marija Šarapova jučer šokirala sportski svijet priznanjem kako je pala na dopingu zbog korištenja meldonijuma, supstance koja je na listi nedozvoljenog od 1. siječnja ove godine, a koji je koristila posljednjih deset godina po preporuci obiteljskog liječnika, ne prestaju joj stizati loše vijesti.

Giganti poput Nikea i Porschea odmah su otkazali suradnju s peterostrukom Grand Slam osvajačicom, koja je samo prošle sezone zaradila 29,7 milijuna dolara, prema navodima Forbesa. Dakako, zarađivala je na temelju solidnih rezultata, ali se većina tog iznosa odnosi na uplate sponzora.

Šarapova je prošle godine, jedanaesti put zaredom, proglašena najplaćenijom sportašicom svijeta, a sigurno je kako će joj sada doći i kraj tom sjajnom nizu. Osim Nikea i Porschea, od sponzorstva je odustala u švicarska kompanija TAG Heuer.

Marija Šarapova je imala ugovor s TAG Heuerom do 31. prosinca prošle godine. Pregovarali smo o produljenju suradnje, ali je s obzirom na sadašnju situaciju švicarski proizvođač satova prekinuo pregovore i odlučio ne obnavljati ugovor“, stoji u priopćenju.

Šarapova će 12. ožujka biti i službeno suspendirana do okončanja postupka, a trenutno se može samo nagađati i vremenskom trajanju suspenzije.

Sigurno je kako su ovo veliki udarci za rusku tenisačicu koja je u dosadašnjoj karijeri, samo od sponzora, zaradila 200 milijuna dolara.

Javili su se i brojni kritičari iz svijeta sporta, a najglasnija je Jennifer Capriati, koja je poručila kako je „Šarapova varala sistem te da joj prijeti čak četiri godine zabrane bavljenja tenisom“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Maria ŠarapovaWTA

Ostale Vijesti