Prvi dan US Opena: Šarapova izbacila drugu igračicu svijeta, šok za Ferera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.08.17. | 08:58

Pregled iznenađenja u prvom kolu posljednjeg Grand Slama sezone.

Najveća iznenađenja u muškoj konkurenciji bila su ispadanja Davida Ferera i Jacka Socka. Španjolski veteran najavljivao je da bi mogao biti faktor na ovom turniru, igrao je jako dobro u posljednje vrijeme na dva turnira na tvrdoj podlozi, slavio nad Thiemom u Cincinattiju, ali jučer nije išlo.

Izbacio ga je kvalifikant Mikhail Kukushkin s 3:1 u setovima. Ferer je prvi set dobio sa 6:4, no potom se raspao i do kraja meča uhvatio tek pet gemova. Tečaj na pobjedu Kukushkina kretao se oko 4,50, dok je Ferer bio veliki favorit po 1,20, no nije uspio opravdati tu ulogu.

Velika domaća nada Jack Sock izgubio je od Australca Jordana Thompsona nakon duga četiri sata igre i pet setova. Sock se vratio nakon zaostatka od 0:2 u setovima, ali na kraju je izgubio ključan servis kod 4:5 u petom setu i 13. nositelj oprostio se već u prvom kolu.

Druga igračica svijeta Simona Halep također se oprostila od turnira već u prvom kolu, a izbacila ju je ruska povratnica i bivša prva igračica svijeta Marija Šarapova s 2:1 u setovima. Ruskinja je trenutno 146. igračica svijeta i imala je do sada samo jedan meč na tvrdoj podlozi uoči ovog nastupa, ali pokazala je kako se vraća u velikom stilu.

Nakon prva dva izjednačena seta od kojih je svaki otišao na jednu stranu jednakim rezultatom Ruskinja se pokazala hladnokrvnijom. U trećem setu Šarapova je pokazala izuzetnu čvrstinu u igri, nije ispustila svoj servis ni jednom, a jednim 'breakom' odvela je izuzetno tvrd meč na svoju stranu. Završilo je 6:4, 4:6 i 6:3 za Ruskinju kojoj se sada potpuno otvorio dio ždrijeba jer je Halep bila druga nositeljica.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Maria ŠarapovaUS Open

Ostale Vijesti