Odmor nakon 878 mečeva: David Ferrer umirovio australskog velikana Lleytona Hewitta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.01.16. | 16:02

Čovjek koji je poslao u mirovinu našeg Gorana Ivaniševića završio je s teniskom karijerom na tlu svoje zemlje, u drugom kolu Australian Opena.

Australski teniski velikan Lleyton Hewitt otišao je u tenisku mirovinu! U trenucima kada tim sportom kruže informacije o velikim namještanjima rezultata u kojima sudjeluje i sam teniski vrh, vijest o umirovljenju legendarnog 34-godišnjaka dovoljno je jaka da takvo vijesti zabaci u drugi plan.

Mogla je Hewittova karijera i duže trajati, ali pitalo se ponešto i Španjolca Davida Ferrera. Teniski maratonac je s 3:0 u setovima prošao u treće kolo, ali meč nije bio toliko lagan po Ferrera, koliko sugerira rezultat 6:2, 6:4, 6:4.

Lleyton je čudesan, on je moj idol. Borio se do posljednje lopte, uistinu je nevjerojatan. Danas je bio njegov dan, a ne moj. Riječ je o jednom od najvećih igrača u povijesti“, rekao je Ferrer.

Po posljednji se put domaćoj publici i svim ostalim zaljubljenicima u tenis obratio i glavni akter priče.

Melbourne je moj drugi dom i tu sam dolazio 20 godina zaredom. Borio sam se do kraja, jako sam emotivan i mislim da će mi sve biti jasnije za nekoliko dana. Igranje za Australiju uvijek mi je bila velika čast“.

Hvala mojoj ekipi, trenerima i supruzi Beth koja je rodila troje prekrasne djece“, zaključio je Hewitt nakon meča.

Podsjetimo, Hewitt je već ranije, početkom prošle godine, najavio svoje umirovljenje. U svojoj je karijeri osvojio dva Grand Slama, dva pokala Davis kupa te dva završna Mastersa. Jedno je vrijeme bio i prvi igrač svijeta, bilo je to koncem 2001. godine.

Australian Open, 2. kolo:

Ferrer – Hewitt 6:2, 6:4, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Australian OpenDavid FerrerLleyton HewittATP

Ostale Vijesti