Murray: Grand Slamovi bi trebali dobro razmisliti oko Sharapove

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.05.17. | 11:15

Još nema odluke hoće li Ruskinja dobiti pozivnice za Roland Garros i Wimbledon.

Roland Garros je objavio kako će odluku od pozivnicu za Sharapovu donijeti 16. ovog mjeseca i tu je počela nova rasprava u vrhu svjetskog tenisa. Ruskinja koja je bivši broj 1 trenutno je 262 igračica svijeta, ali nivo igre koju je pokazala na povratničkom turniru ostavlja dojam kako će vrlo brzo dosegnuti najvišu razinu svoje igre. Na ATP i WTA touru slijede turniru u Madridu i Rimu, a oba organizatora odlučila su poslati joj pozivnicu.

˝Mislim da postoji velika šansa da joj Wimbledon dopusti igranje u kvalifikacijama. Nisam siguran što će točno učiniti, ali znam da se nadaju kako neće morati donijeti odluku. Postoji dobra šansa da izbori turnir s plasmanom, a sigurno se i organizator tome nada˝ - počeo je Murray izjavu o Sharapovoj, pa nastavio u nešto žešćem tonu:

˝Tone novinarskih ekipa došle su pratiti Stuttgart, a neki Grand Slam turniri ne trebaju toliku pozornost. Organizatori će odlučiti što napraviti s njom, no jasno je kako se vratila na vrlo visokoj razini s kojom može osvajati turnire, a vrlo brzo će doći u top formu. Mislim da se radi o mjesecima, no Gramd Slamovi bi trebali bolje razmisliti i toj odluci nego manji turniri˝ - zaključio je Murray pa se okrenuo svojoj ozljedi lakta:

˝Moj lakat je uvijek bolan i to nema ništa s novom ozljedom, zadnje tri ili četiri godine to je uvijek problem. Igrao samo u Barceloni dosta sati jakog tenisa i lakat je reagirao dobro pa mi je preostalo samo početi servirati bolje i jače, to je moj cilj u sljedećih nekoliko tjedana˝ - poentirao je broj 1 ATP ljestvice.

Iako Murray nije bio toliko oštar prema Sharapovoj iz njegovih se izjava može izvući doza nezadovoljstva, a puno direktnija je bila Eugenie Bouchard s kojom je Ruskinja igrača finale Wimbledona 2014. godine. Ona je Ruskinju nazvala ˝prevaranticom koja više ne bi trebala igrati tenis˝. Bez obzira na to, Sharapova se vratila u dobroj formi, bit će konkurentna u vrlo ispunjenom nadolazećem periodu.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Andy MurrayMaria Šarapova

Ostale Vijesti