Martić u velikom zaletu u Riju, izborila četvrtfinale!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 19.02.16. | 08:58

Hrvatska tenisačica Petra Martić igrat će u četvrtfinalu WTA turnira u Rio de Janeiru.

Trenutno tek 162. tenisačica svijeta u Rio de Janeiru nastavlja nizati uspjehe. Nakon što je u prvom kolu napravila veliko iznenađenje i izbacila najbolju brazilsku igračicu i 43. na WTA listi, Telianu Pereiru sa 6:3 i 7:5, 25-godišnja Splićanka je u drugom kolu i dvoboju osmine finala pobijedila dvije godine stariju Novozelanđanku Marinu Eraković sa 7:6(2) 5:7 i 6:2, nakon dva i pol sata igre.

Martić je prvi set dobila u tie-breaku, nakon što su obje igračice do 13. igre po jednom gubile svoje servise, a u tie-breaku Eraković čak četiri puta. Drugi set je pripao predstavnici s Novog Zelanda koja je dvaput breaknula Hrvaticu, a Martić nju samo jednom. 179. igračica svijeta je tako izborila treći odlučujući set, u kojem je uspješnija bila naša tenisačica. U četvrtom i osmom gemu je uzela servis Eraković i sa 6:2 je riješila susret u svoju korist. Bio je to njihov prvi susret.

Martić će za plasman u polufinale igrati protiv Španjolke Lare Arruabarrene, 89. tenisačica na WTA listi.

Neovisno kako će taj susret završiti, hrvatska će tenisačica nakon ovog rezultata napredovati za 22 mjesta na ljestvici najboljih igračica svijeta.

WTA Rio de Janeiro, drugo kolo:

Martić - Eraković 7:6(2), 5:7, 6:2

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Petra MartićWTAWTA Rio de JaneiroMarina Eraković

Ostale Vijesti