Lučić-Baroni i Dodig ostali bez polufinala parova u Melbourneu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.01.17. | 08:36

Hrvatski tenisači u konkurenciji parova, Mirjana Lučić-Baroni i Ivan Dodig nisu se uspjeli plasirati u polufinale Australian Opena.

Ivan Dodig je u paru sa svojim novim partnerom, Španjolcem Marcelom Granollersom u četvrtfinalu prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira zaustavljen od legendarne američke braće Bryan, Boba i Mikea u tri seta, sa 6:7(5), 7:5 i 4:6 za dva sata i 28 minuta igre.

Treći nositelji u Melbourneu su prvi set uzeli u 'tie-breaku' sa 7:5. U drugom su Dodig i Granollers kiksali na svom servisu u sedmom gemu i američka braća su povela 4:4, no hrvatsko-španjolska kombinacija se uspjela vratiti i s dva breaka je izjednačila na 1:1 u setovima. U trećoj dionici je ponovno 'kobni' bio sedmi gem u kojem su Dodig i Granollers opet izgubili svoj servis ali se za razliku od drugog seta nisu uspjeli vratiti.

Bez polufinala u konkurenciji parova ostala je i Mirjana Lučić-Baroni, koja je sa svojom partnericom, Njemicom Andreom Petkovic izgubila od Japanki Kato i Hozumi sa 6:3 i 6:3 za sat vremena igre. U prvom setu su Lučić-Baroni i Petkovic jednom izgubile svoj servis, a u drugom čak triput, dok su uzele samo jedan break.

34-godišnja hrvatska tenisačica imala je sjajan niz u Melbourneu, od čak  šest pobjeda, a nakon ovog poraza, pokušat će ga nastaviti u pojedinačnoj konkurenciji. Sutra se naša veteranka bori za prolaz u polufinale protiv pete tenisačice svijeta, Čehinje Karoline Pliškove.

Australian Open, četvrtfinale, parovi:

Dodig/Granollers – Bryan B./Bryan M. 6:7(5), 7:5, 4:6
Lučić-Baroni/Petkovic – Hozumi/Kato 3:6, 3:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marcel GranollersAndrea PetkovićAustralian OpenIvan DodigMirjana Lučić-Baroni

Ostale Vijesti