Krajan: Konačno smo okupili hrvatski “Dream team”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.11.16. | 16:45

Bliži nam se Davis Cup finale između Hrvatske i Argentine...

Izbornik Željko Krajan još nije siguran hoće li broj dva biti Ivo Karlović ili možda tek oporavljeni Borna Ćorić.

"Imam ideje, ali nisu iskristalizirane. Čekat ću do četvrtka. Imamo puno više opcija s Ivom u momčadi, jako mi je drago da se odazvao jer nam je vrlo bitan. Eto, izgleda da smo trebali ući u finale da konačno skupimo hrvatski teniski dream team“, rekao je Krajan.

Marin Čilić svjestan je tereta koji nosi kao naš najbolji igrač, a kaže da ga ne brine negativni omjer (2-8) protiv argentinskog broja jedan Del Potra.

„Lijepo je Del Potra i dalje vidjeti u tenisu. Sjećam se da smo pričali u Stuttgartu, tad nije znao što će se dogoditi nakon US Opena. Sjajno je za tenis što se vratio. To što je napravio nakon US Opena, pokazuje da smo obojica u dobroj formi. Omjer pobjeda i poraza ne gledam kao njegovu prednost pred finale. Igrali smo dosta 2012. kad sam imao problema s ozljedama. Igrali smo većinom tijesne mečeve na velikim turnirima. Ja sam od Wimbledona do kraja igrao fenomenalno, držao konstantu. Nadam se da mogu tako i u ovom tjednu“, poručio je Čilić.

Del Potro je uzvratio s pohvalama.

„Marin je sjajan igrač. Poznajemo se od 12. godine, zajedno smo teniski odrastali i imamo slične karijere. Dobar mi je prijatelj na Touru i zaslužuje biti šesti tenisač svijeta. Odličan je igrač i zaslužuje trofej, ali i mi ćemo učiniti sve da ga osvojimo“, izjavio je Del Potro.

Argentinski izbornik Daniel Oršanić naglasio je da ne osjećaju pritisak zbog prethodna četiri poraza u finalima.

„Ovdje smo da uživamo u trenutku. Dat ćemo sve od sebe da učinimo zemlju ponosnom. To je jedino što možemo učiniti. Samo o tome razmišljamo“, istaknuo je Oršanić, koji nije mogao pobjeći od pitanja o hrvatskim korijenima.

„Ja sam 100 posto Argentinac, tako se osjećam. Imam hrvatsku krv, poštujem svoje korijene i hrvatski narod, ali sam ovdje kako bih predstavljao Argentinu i argentinski dio svoje obitelji. Koliko znam, nemam rodbine u Hrvatskoj. Dobio sam nekoliko poruka od ljudi koji nose prezime Oršanić, ali mislim da nismo u rodbinskoj vezi. Možda ću imati priliku upoznati ih, ali nemam nikakve veze s ljudima iz Hrvatske.“

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

TenisJuan Martin Del PotroMarin ČilićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaŽeljko Krajan

Ostale Vijesti