Karlović u drugom kolu Delray Beacha

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.02.15. | 10:16

Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno je prošao prvu prepreku na turniru u američkom Delray Beachu.

'Div sa Šalate' je u prvom kolu bio bolji od Nijemca jamajčanskih korijena Dustina Browna sa 6:3, 6:7 (3), 6:2. Četvrtom nositelju turnira za pobjedu i prolaz u drugo kolo je trebalo sat i 42 minute igre. 97. tenisaču svijeta nije pružio niti jednu break loptu, a iskoristio je tri breaka za slavlje.

U prvom setu je protivniku oduzeo servis u četvrtom gemu i poveo 3:1 te je prednost zadržao do kraja, za 6:3.

Odmah na početku druge dionice imao je Karlović novu break loptu, ali se 30-godišnji Brown uspio spasiti i kako su do kraja seta obojica čuvala svoje servise, osvajač je odlučen u 13. igri. U njoj je uspješniji bio njemački tenisač koji je poveo 4:0 i na kraju dionicu osvojio sa 7:3. Samo je jednom gubio svoj servis, a Karlović čak triput i meč je vraćen na početak.

U odlučujućem trećem setu izjednačeno je bilo sve do 2:2, ali je potom Ivo osvojio svoj servis i nanizao dva uzastopna breaka i susret je bio riješen. Iskoristio je Karlović treću set loptu i to na Brownov servis te tako osigurao prvu pobjedu protiv njemačkog tenisača u njihovom trećem okršaju na ATP Touru. U oba dosadašnja susreta koja su igrali prošle godine, u Muenchenu i Dohi, slavio je Brown.

Karlović će u osmini finala igrati protiv boljeg iz susreta Srbina Filipa Krajinovića i australskog kvalifikanta Thanasija Kokkinakisa.

U Delray Beachu, kojeg je prošle godine osvojio naš Marin Čilić, ali ove godine neće braniti naslov zbog poteškoća s ramenom  je i Ivan Dodig kojeg u prvom kolu očekuje domaći tenisač Young.

ATP Delray Beach, prvo kolo:

Karlović(4) - Brown 6:3 6:7 (3) 6:2

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivo KarlovićATPATP Delray BeachTenisDustin Brown

Ostale Vijesti