Karlo veliki niže rekorde i ne planira stati: Zdrav sam i vidjet ćemo koliko ću još igrati

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.02.15. | 10:36

Samo tjedan dana prije 36. rođendana, najviši tenisač na ATP Touru, Ivo Karlović osvojio je svoj šesti ATP naslov u karijeri.

U finalu Delray Beacha, 'Div sa Šalate' je slavio nad ljevorukim Amerikancem Donaldom Youngom, sa 6:3 i 6:3. To mu je bila rezultatski najuvjerljivija pobjeda na turniru i slađa nije mogla biti. Ovo mu je bilo 13. finale, drugo u Delray Beachu, nakon što je 2010. godine izgubio od Gulbisa i šesti osvojeni naslov, prvi nakon Bogote 2013. godine.

'Div sa Šalate' ne staje ni u 36. godini - Karlović osvojio turnir u Delray Beachu

Karlović je tako na najbolji mogući način zaključio tjedan u kojem nije izgubio svoj servis, ostvario je i  rekord turnira - ukupno 91 as servis i spasio svih 19 break-lopti suparnika. Ujedno je i postao najstariji pobjednik ovog turnira te prvi tenisač nakon Jimmyja Connorsa, koji je još u Tel Avivu 1989. godine, s 37 godina i jednim mjesecom, slavio na ATP Touru.

'Karlo veliki' tako je postao najstariji osvajač ATP turnira nakon dugih 26 godina.

Ovo je nevjerojatno. Zbilja sam zadovoljan što sam to uspio u ovim godinama i daje mi dodatno samopouzdanje za sljedeće turnire, u Indian Wellsu i Miamiju“, rekao je Karlović nakon trijumfa i dodao:

„Prošle godine sam igrao u četiri finala i u svima sam poražen, tako da sam ovdje želio konačno otići do kraja. Bio sam jako fokusiran, igrao sam kako sam želio i to sam na kraju i naplatio“.

U finalu je zabio 13 as servisa i spašavao sedam break lopti te tako zaustavio 25-godišnjem američkog tenisača na putu do njegove prve titule.

Servisom može gađati sve točke na terenu. Malo toga sam uspio pokupiti, ali ne i kada je bilo najvažnije. Igrao je dobro i pobijedio me. S njim je teško pronaći pravi ritam. To je jako čudan osjećaj. Nisam igrao na svom najboljem nivou kako sam želio i sve čestitke“, rekao je poraženi i deset godina stariji Young.

Zanimljiv je podatak da je Karlović u 14 mečeva ove sezone, svoj servis gubio samo četiri puta. Iako će uskoro napuniti 36 godina, ne misli da mu se bliži kraj aktivne karijere.

Zdrav sam. Ne osjećam se ništa lošije nego prije nekoliko godina. Ne znam koliko ću još dugo godina igrati. Za sada jedino što znam je da se osjećam dobro i da se uvijek trudim napredovati“, poručio je Karlović, koji je iz Delray Beacha, kojeg je prošle godine osvojio naš prvi reket Marin Čilić, kući ponio 84,250 dolara i 250 ATP bodova, koji su mu donijeli skok od šest mjesta na novoj ATP ljestvici te je od danas 23. tenisač svijeta.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATP Delray BeachATPTenisIvo Karlović

Ostale Vijesti