Kakav meč! Franko Škugor napravio senzaciju i donio prvi bod Hrvatskoj protiv Španjolske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.02.17. | 19:16

Franko Škugor je napravio senzaciju u prvom meču Davis Cup susreta protiv Španjolske.

Hrvatska – Španjolska 1:0. Rezultat je to kojem se nitko nije nadao, ali je Franko Škugor donio senzacionalni bod hrvatskoj reprezentaciji. Naš igrač, inače 223. igrač svijeta nakon 4 sata i 6 minuta igre je pobijedio 26. igrača svijeta, Pabla Carrena-Bustu s 3:2 u setovima (3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6 (6)).

Odlično je igrao Škugor. Već u prvom setu je dao naslutiti da će Španjolci puno teže do prvog boda nego su očekivali. Doduše, izgubio je servis u 6. gemu, a samim time i set, ali to ga nije omelo u igri. Nastavio je u visokom ritmu, odlično servirao i napadao protivnički servis, a to je urodilo s ukupno tri breaka u sljedeća dva seta i vodstvom od 2:1.

Iako je Carrena-Busta nakon toga zaigrao malo bolje, Škugora ni to nije smetalo. No, ipak je u završnici četvrtog seta pokleknuo, a i peti set je otvorio s gubitkom servisa. Poveo je Španjolac s 3:0, izgledalo je kao da je meč gotov, ali 28-godišnji Šibenčanin se nije predavao. Vratio je break u 9. gemu, a u sljedećem, na svojem servisu, spasio tri meč lopte. Otišao je peti set u tie-break kojeg je Škugor bolje otvorio. Poveo je s 3:0, dugo držao tu prednost, ali je imao nekoliko loših poteza te je Carrena-Busta izjednačio na 6:6. Ipak se Škugor i nakon toga još jednom vratio, iskoristio svoju treću meč-loptu i donio Hrvatskoj veliki bod.

I dalje je Španjolska veliki favorit u ovom meču, a sljedeći susret igraju Ante Pavić (486. igrač na ATP listi) i Roberto Bautista-Agut (16. igrač svijeta).

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Franko ŠkugorDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijašpanjolska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti