Hrvatska senzacionalno lovi bod za četvrtfinale: Dečki su ravnopravni Španjolcima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.17. | 08:35

Zbog izostanka prvih zvijezda, mnogi su već unaprijed otpisali hrvatsku Davis Cup reprezentaciju, u susretu protiv Španjolske, ali Hrvatska senzacionalno vodi s 2:1 i samo je bod dijeli od prolaza u četvrtfinale.

Uoči današnjeg posljednjeg dana okršaja prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa, Hrvatska vodi u Osijeku protiv Španjolske s 2:1. Rezultat je to kojem se malo tko mogao nadati uoči početka meča u Gradskom vrtu, budući da su nastup reprezentaciji otkazali Marin Čilić, Borna Ćorić te naš specijalist za parove Ivan Dodig. Ali prvo se za senzaciju u petak u prvom meču dana pobrinuo Franko Škugor, koji je svladao Carrena Bustu, a onda su jučer u konkurenciji parova Marin Draganja i Nikola Mektić u pet setova sa 6:7(6), 7:6(7), 7:6(5), 2:6 i 6:4 pobijedili aktualne pobjednike Roland Garrosa, Feliciana i Marca Lópeza.

Time je Hrvatska nastavila sjajan niz u Davis Cupu u mečevima parova – posljednji put izgubili su hrvatski tenisači u parovima u ožujku 2015. godine na gostovanju kod Srbije.  A upravo je Srbija sljedeći protivnik pobjedniku ovog meča između Hrvatske i Španjolske. Hrvatskim tenisačima do okršaja sa Srbijom nedostaje još samo jedan bod, odnosno jedna pobjeda u dva današnja meča.

Današnji program u Osijeku počinje u 15 sati, a na teren bi trebali izaći Franko Škugor i Roberto Bautista Agut, a potom su planirani Ante Pavić i Pablo Carreño Busta.

Hrvatski izbornik Željko Krajan najavio je da postoji mogućnost da u tom petom meču zaigra Nikola Mektić, ali konačna odluka bit će donesena danas.

Da nam je netko rekao prije izvlačenja da ćemo uoči nedjeljnih mečeva voditi 2:1 dali bismo mu vrlo male ili gotovo nikakve šanse da se to ostvari. S podsmijehom bismo na to reagirali. No moramo prihvatiti da je to realnost i da smo u prilici pobijediti. Dečki su ravnopravni Španjolcima u svemu bez obzira na razliku u renkingu, igramo jednak tenis kao oni, ako ne i bolji. Trebamo vjerovati da će publika u nedjelju nositi naše igrače i biti presudan faktor“, rekao je Krajan. 

Od 15 sati čekaju nas velika uzbuđenja u Osijeku, a vi se na meč između Franka Škugora i Roberta Bautiste Aguta možete kladiti OVDJE. Na susret Ante Pavića i Pabla Carreñe Buste OVDJE.

Raspored, nedjelja:

15:00 Škugor – Bautista
17:00 Pavić – Carreno-Busta

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

španjolska davis cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti