Hrvatska protiv Španjolaca u nemogućoj misiji: Nadamo se iznenađenju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.02.17. | 07:54

U Osijeku se danas igra susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Španjolske.

Prošlosezonski finalist Davis Cupa - Hrvatska, u daleko 'okrnjenom' sastavu, bez našeg najboljeg tenisača Marina Čilića, specijalista za parove Ivana Dodiga te Borne Ćorića, na startu nove sezone ima tešku prepreku – Španjolsku. Bez najvećih uzdanica, jasno je da će Hrvatska teško do iznenađenja protiv gostiju, koji su također oslabljeni neigranjem prve violine Rafaela Nadala, ali svejedno su veliki favoriti za ukupnu pobjedu. Hrvatskoj ostaje nada da će uzeti barem pokoji bod.

Osječki Davis Cup okršaj otvaraju Franko Škugor, koji ima status prvog hrvatskog igrača i Pablo Carreño Busta s početkom u 15 sati. Na taj se susret možete kladiti OVDJE

Franko nam je natuknuo da bi radije igrao drugi, ali tu se ništa ne može promijeniti“, rekao je nakon jučerašnjeg izvlačenja parova hrvatski izbornik Željko Krajan.

Loptica s ulogom favorita je na strani gostiju, priznaje i Krajan, ali i poručuje kako se njegovi momci neće lako predati.

Španjolci su 'na papiru' definitivno favoriti prije mečeva. No znamo kakva iznenađenja i preokrete donosi Davis Cup, tako da se moramo nadati i vjerovati da će se to dogoditi i nama. Bitno je da od prvog poena publika bude iza naših igrača, trebat će nam ta podrška s tribina“, naglasio je Krajan, koji je imao dosta nedoumica oko izbora igrača za pojedinačne mečeve.

Dvojbi je definitivno bilo. Ti dečki nisu bili u ekipi posljednjih nekoliko godina i ja ih nisam možda toliko pratio da bih bio siguran i znao što mogu očekivati od kojeg od njih. Iz tih nekoliko treninga sam prepoznao da je Ante u boljoj situaciji da će biti opasniji ako odigra dobar meč. Definitivno je bila teška odluka, ali moram vjerovati da je bila dobra“.

Franku Škugoru će ovo biti četvrti susret u Davis Cupu, ali prvi put ima status prvog igrača.

To je puno veća odgovornost u odnosu na onu od prošle godine. Spreman sam za to u situaciji kakva je, da pokažem to na terenu, pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Carreña Bustu dosta dobro poznajem, često smo bili zajedno na 'challengerima'. On se prošle godine probio dosta visoko, a znam sve njegove mane i prednosti. On je vrlo solidan igrač na svim pozicijama. Ovisit će puno o meni i razini igre. Ako bude visoka, onda ću sigurno imati šansu“, rekao je Škugor.

U drugom pojedinačnom okršaju danas će igrati Ante Pavić i Roberto Bautista AgutNa taj se meč možete kladiti OVDJE

U sutrašnjem meču parova s početkom u 16 sati, Marin Draganja i Nikola Mektić trebali bi igrati protiv Marca i Feliciana Lópeza.

Raspored Davis Cup Hrvatska- Španjolska:

petak 15:00

Franko Škugor - Pablo Carreño Busta
Ante Pavić - Roberto Bautista Agut

subota 16:00

Marin Draganja, Nikola Mektić - Marca López, Feliciano López

nedjelja, 15:00

Franko Škugor - Roberto Bautista Agut
Ante Pavić - Pablo Carreño Busta

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

španjolska davis cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti