Donna Vekić izbacila Mariju Šarapovu, Čilić pomeo Mouteta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 08:36

Fantastičan dan na Australian Openu

Iako Ruskinja više nije ni izbliza ono što je nekad bila, ovo je veliki rezultat za hrvatsku tenisačicu koja je slavila u meču rezultatom 6:3, 6:4.

Ruskinja je imala više aseva, ali i više dvostrukih pogreški, a ono što se pokazalo presudnim u meču su spašene meč lopte. Naime, Vekić je od njih šest spasila njih četiri, dok je Šarapova imala u tom segmentu 0/4.

Vekić je 19. nositeljica turnira, dok je Šarapova na Austalian Open stigla putem „Wild Carda“. Za kraj ističemo kako u sljedećem kolu Vekić ide na bolju iz susreta Cornet i kvalifikantice Niculescu.

Marin Čilić je pak izvrsnom igrom pobijedio Francuza Mouteta, a meč je završio rezultatom 6:3, 6:2, 6:4.

Čilić je slavio u jednoj pravoj nogometnoj atmosferi, ali koncentracija mu je danas bila na razini zadatka te je sve probleme koje mu je zadao suparnik rješavao bez ikakvih problema.

U meču je ostvario devet as servisa, a odličan je bio postotak poena osvojenih nakon prvog servisa (35/42) 83%.

Iako je u meču bio dominantan, Marin je ipak izgubio svoj servis u trećem setu, ali budući da je u gemu koji je prethodio, a i uslijedio tom izgubljenom servisu hrvatski tenisač „brejknuo“ Francuza, to njegovo mini opuštanje ne treba naglašavati.

U sljedećem kolu Marin će čekati Pairea koji je u prvom kolu bio bolji od Stebea s 3:2 u setovima, a jednako tako valja naglasiti kako će u narednih sat vremena na teren izaći Ivo Karlović koji ne odustaje ni sa 40 godina na leđima, a put do drugog kola tražit će preko Pospisila.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

grand slamAustralian OpenMarin ČilićMaria ŠarapovaDonna Vekić

Ostale Vijesti