Dodig i Melo ipak ostali bez finala, Serena i Šarapova se bore za titulu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.01.15. | 08:20

Ivan Dodig i Marcelo Melo ipak nisu uspjeli ući u finale Australian Opena. U dramatičnom polufinalu bolji od njih bili su francuski tenisači Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut koji su slavili rezultatom 6:4, 6:7, 7:6.

Dva sata i 22 minute trajao je ovaj dramatični susret koji našem tenisači na kraju ipak nije donio drugi ulazak u finale jednog Grand Slam turnira. U prvom setu odlučio je break kojeg su Francuzi osvojili u 5. gemu. Gem prije toga hrvatsko-brazilska kombinacija je imala tri break prilike, ali nije uspjela osvojiti taj gem i doći u prednost. Ovako su do kraja prvog seta pokušavali nadoknaditi izgubljeno, ali nisu uspjeli.

U drugom setu oba para su uvjerljivo čuvali svoje servise. Nije bilo niti jedne break prilike, a  na kraju se sve odlučivalo u ti-breaku gdje su Dodig i Melo bili koncentriraniji i izjednačili rezultat na 1:1 u setovima. Na krilima drugog, hrvatski i brazilski tenisač odlično su otvorili i drugi set. Već u 3. gemu su ostvarili break, ali kada su pri rezultatu 5:4 servirali za meč, Dodig je još jednom izgubio svoj servis te je i treći set otišao u tie-break. No, ovaj put više su sreće i znanja imali Francuzi koji su na ovaj način izborili finale u kojem će igrati protiv talijanske kombinacije Bolelli/Fignini.

U finalu ženskog turnira igrat će Serena Williams i Maria Šarapova. Serena je nakon sat i 26 minuta igre pobijedila Madison Keys dok je Šarapova bila bolja od Ekaterine Makarove.

Australian Open, muški parovi:

Dodig/Melo – Herbert/Mahut 4:6, 7:6 (5), 6:7 (5)
Bolelli/Fagnini – Rojer/Tecau 6:4, 3:6, 6:3

Australian Open, polufinale žene:

S.Williams – Keys 7:6 (5), 6:2
Šarapova – Makarova 6:3, 6:2

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

WTAATPAustralian OpenMadison KeysEkatarina MakarovaSerena WilliamsMaria ŠarapovaMarcelo MeloIvan Dodig

Ostale Vijesti