Del Potro izbacio Federera, u ženskom polufinalu samo Amerikanke

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.09.17. | 08:37

Prvi put nakon 36 godina u polufinalu US Opena igraju četiri američke predstavnice.

Nadal je u četvrtfinalu igrao protiv mlade ruske senzacije Alexa Rubleva, osvajača Umaga. Nije mogao pružiti nikakav otpor prvom igraču svijeta. Završilo je 6:1, 6:2 i 6:2 za sat i 39 minuta igre. Nije bilo nikakve neizvjesnosti, Rafa je dominirao i pretvorio se u jednog od glavnih favorita za osvajanje naslova.

Sjajan meč odigrali su Roger Federer i Juan Martin Del Potro. Prošao je na kraju siloviti Argentinac s 3:1 u setovima. Završilo je 7:5, 3:6, 7:6 i 6:4 za Del Potra. Ključnim se pokazao treći set kojeg je Delpo dobio kroz 13. igru, a trajao je dugih sat vremena. Argentinac je na kraju bio nešto bolji na returnu, a imao je i manje neprisiljenih pogrešaka. Bio je to vrlo izjednačen meč u kojem je Delpo bio nešto mirniji i na kraju izvukao veliku pobjedu.

Del Potro u polufinalu igra protiv Rafaela Nadala, dok će u drugom susretu snage odmjeriti Pablo Carreno-Busta i Kevin Anderson. Susreti su na rasporedu sutra.

Noćas su pak na rasporedu ženska polufinala u kojima nastupaju samo američke tenisačice. Snage će odmjeriti Venus Williams i Sloane Stephens te Coco Vandeweghe i Madison Keys. Takva se situacija dogodila prvi puta nakon 1981. godine, dakle dugih 36 godina trebalo je Amerikankama da ostvare ovakav uspjeh. 

Noćas se igrao posljednji dvoboj četvrtfinala, Madison Keys je za sat i 11 minuta izbacila Estonku Kaiu Kanepi sa 6:3 i 6:3, bez većih problema. Vandeweghe je izbacila prvu igračicu svijeta Karolinu Pliškovu, dok je Venus bila bolja od Kvitove u vrlo neizvjesnom meču koji je odlučen tek u 13. igri trećeg seta. Isti slučaj bio je i u meču Stephens i Sevastove koja je pružila veliki otpor, ali na kraju ispala.

Ženska polufinala na rasporedu su noćas, a otvaraju Venus i Stephens od 1 sat po našem vremenu. Čeka nas izrazito zanimljiva završnica posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Juan Martin Del PotroUS Open

Ostale Vijesti